האם יש מקום לתביעה ??

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

21/08/2006 | 20:38 | מאת: בן

אחותי פנתה לעמיתה אשר קנתה מכשיר להשרת שיער בקרן אור/אינפרה ועברה קורס הכשרה לטענתה. לפי הבחנתה של המטפלת אחותי נמצאה מתאימה לקריטריונים במכשיר זה . הוסבר לאחותי בעל פה שהטיפול מבטיח כ-85% הצלחה לפחות ושעליה לבצע 6 טיפולים חובה ויתכן כי ידרשו טיפולים נוספים בהמשך במידת הצורך. לאחר שנתייםם בהם עבר 6 טיפולים בסיסיים + 10 טיפולים נוספים ההשפעה הייתה נמוכה מאוד , במהלך הטיפולים אחותי קיבלה הנחיה לגלך את השיער שצומח בין טיפול לטיפול עם סכין גילוח מה שרק החמיר את המצב עוד יותר ( המטפלת הוראתה לאחותי לגלח את כל היד - ממפרק היד ועד לכתף). המטפלת נטע האחותי תקוות שווא שלא קיימה וגם כשראת שהטיפול לא הניב פירות המשיכה והשלת אותה , נהגה בא החוסר מקצועיות וחוסר רגש משווע . במהלך הטיפולים (לאחר 8 טיפולים) כאשר ראתה המטפלת שאוחתי לא מגיבה לטיפול הפנתה המטפלת את אחותי לבדיקת שיעור יתר והבדיקה שללה שיעור יתר . מטפלת קיבלה את תוצאות הבדיקה והחליטה שיש להמשיך בטיפול . שולם עד כה למטפלת כ -8100 ש"ח במזומן ובאשראי ללא תיעוד ( לא ניתנו קבלות ע"י המטפלת ובנוסף המטפלת לא רוצה למסור לידינו את כרטיס המעקב שברשותה). אחותי היום בת- 17 (בתחילת הטיפול בת-15) סובלת מדימוי עצמי/גופני נמוך עקב בעיות משקל , שיער גופה ולכן כדי לשפר את הרגשתה פנתה לטיפול . כיום לאחר שנתיים של טיפולים והרבה סבל ועוגמת נפש אנו נמצאים באותו מקום שבו היינו לפני כשנתיים וצריכים להתחיל הכל מהתחלה עם כל המשמעויות שעולות מכך , הסבל הנפשי , הכאב הפיזי וההתחייבויות הכספיות. שאלתי היא : האם יש מקום לקבלת פיצויי של החזר כספי על הוצאות הטיפול שלא צלח ובנוסף על כל הכאב הנפשי שאחותי שרויה בו והבטחות השווא שקיבל מהמטפלת ?? בתודה , בן.

26/08/2006 | 15:16 | מאת:

בן שלום יש אפשרות לברר את ההתכנות אך מהצגת המקרה נראה כי תתיקלו בקשיי הוכחה מרובים. כמו כן סכומי הנזק הנטענים אינם מצדיקים תביעה מאחר ויש פער בין העלות של התביעה והתועלת שתצמח מהגשתה. בקיצור התשובה לשאלתך היא שלילית.