סיבוך לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

09/08/2006 | 17:34 | מאת: מלני

שלום רב, לפני מס' חודשים הוחלף לי דיסק צווארי כתוצאה מכאב ביד שמאל. בבדיקת MRI התברר בלט דיסק C4-C5 מאז הניתוח חל דרדור במצבי מיום ליום, ישנה תחושת לחץ היוצאת מהצוואר אל הידיים ואינני יכולה להחזיק דבר בידיי, בנוסף אני הולכת שלשה עד ארבעה צעדים ומיד צריכה לשבת כאילו והלכתי יום שלם על הרגליים, כלומר: הרגליים לוחצות ועייפות,אינני יכולה לסבול עוד, אלו הם כאבי תופת ואני נאלצת כיום להיעזר באדם נוסף בתפקוד היום יומי בפעולות אותן הייתי עושה לפני הניתוח לבד, בנוסף יש לי תינוק שאינני מסוגלת להרים אותו נכון להיום . מיד אחרי הניתוח פניתי לרופא המנתח שהתחמק בכל דרך וצורה ולא קיבל אותי ו/או שמע את תלונותיי פשוט לא הגיב לאף הודעה. מהתייעצות עם רופאים אחרים באותו התחום, נאמר לי כי קיים סיכוי כי השתל שהוכנס לצווארי כנראה לוחץ על חוט השדרה ועל העצבים וזה בעצם מה שיוצר את תחושת הלחץ בחגורת הכתפיים וברגליים. שוב, יש לציין שנכנסתי לניתוח ללא כל בעיה ברגליים וביד ימין וכאשר לא היתה לי בעיה לצעוד למרחקים, ו/או בעיות מוטוריות או תפקודיות בלהחזיק דברים ולעשות פעולות שונות, אלא רק כאב ביד שמאל כאמור, שהוא כאין וכאפס לעומת המצב היום. שאלתי היא כיצד ניתן לתבוע כאן רשלנות רפואית, מה גם שהרופא לא לוקח בכלל אחריות על אשר עשה ולא מנסה לבדוק איפה טעה ולעזור לי . המצב הוא שאין כל-כך הרבה רופאים המתמצאים בתחום החלפות הדיסק מאחר וניתוח זה הוא חדשני רק מס' שנים מועט בארץ ואלה הקיימים בתחום "מכסים" ומגנים האחד על השני ואז יוצא שהם מדברים בניהם ושומרים על שמם והפציינט נשאר פגוע וחסר אונים. (כל הדברים הללו לגבי חדשנותו של הניתוח ונסיונו לא נאמרו לי טרם הניתוח) מחכה לתשובתכם בהקדם. תודה.

26/08/2006 | 15:00 | מאת:

מלני שלום תיאור המקרה מחייב בירור יסודי של המקרה. די בפער המשמעותי בין תוצאות הניתוח ובין סיבת הניתוח כדי להצדיק בירור זה. איני חושב שהבירור יכול לעשו בפורום זה ואני מציע כי תפני לעו"ד המתמחה בתביעות רשלנות רפואית או ישירות אלי.