סבל מיותר ומוות בסופו

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

08/08/2006 | 18:40 | מאת: חגית

אמי ז"ל סבלה מפרקינסון במשך כ-10 שנים נפטרה לפני כ-10 חודשים. שנה וחצי לפני מותה אושפזה עקב פצע לחץ+ זיהום באחד מבתי החולים. לאחר כמס' חודשים הועברה להמשך טיפול במתקן השייך לקופ"ח. באותו הזמן עומק הפצע היה כ-1.5 ס"מ והוא כמעט נסגר. באחד הימים נאמר לנו שהיא נפלה מהמיטה והועברה למיון בי"ח, אך הסתבר לנו כי היא הנפילה היתה כאשר אחות אחת הרימה אותה במקום שתיים לפי הנהלים. למיטב ידיעתי, האחות פוטרה. עקב כך נשברו לה השיניים והלסת נפגעה ולכן התחילו להאכילה ע"י זונדה. שוב הועברה למתקן רפואי אחר שם נסתבר גם כי פצע הלחץ גדל ל-11 ס"מ. משום שהתלוננה על כאבים קשים בגב לא העבירו אותה למצב ישיבה (או חצי ישיבה) בזמן האוכל אלא אכלה באבצעות זונדה בשכיבה. לאחר מס' חודשים שוב חומה עלה, שוב אושפזה בבי"ח, שוב טופלה באנטיביוטיקה רחבה. הרופאים סברו כי מדובר בזיהום בפצע. אחרי מס' ימים נפטרה...מסתבר כי הזיהום לא נבע מהפצע אלא מדלקת ריאות שנראה לנו שנגרמה משום שאוכל חדר לריאות עקב ההאכלה בזונדה בשכיבה (לכן קיים איסור להאכיל בשכיבה) . חוץ מזה לא נבדקו הריאות ולכן לא קיבלה אנטיביוטיקה נקודתית. היא היתה רק בת 64. חולה אבל סבל רב היה מיותר!!! האם יש עילה לתביעה? את מי משרשרת המתרשלים לתבוע?

26/08/2006 | 14:56 | מאת:

חגית שלום קשה להשיב על שאלתך ללא בירור העובדות. זאת תוכלי לעשות באמצעות השגת התיק הרפואי של הסבתא לידי היורשים על פי צו ירושה. רק לאחר מכן ניתן להתחיל בבירור. הנתונים שסיפקת אינם מספיקים להשיב על שאלתך.