הודעה על הריון

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

27/08/2006 | 12:50 | מאת: איילת

שלום, אני נמצאת בחודש הרביעי להריוני ומתחילה לעבוד בעוד שבוע בעבודה חדשה כרגע לא ניכר עלי שאני בהריון, לא ציינתי בפני המעסיק את העובדה שהיני בהריון בנוסף החתימו אותי על חוזה לשנה במקום העבודה. האם עצם העובדה שלא הודעתי שאני בהריון יכולה לפגוע בי בצורה מסויימת? והאם אחרי שחתמתי על החוזה יכולים לתבוע אותי (הקנס בגין הפרת חוזה הוא 1000 ש"ח) תודה

04/09/2006 | 22:03 | מאת:

איילת שלום חובת תם הלב ביחסי עבודה מחייבת אותך להודיע למעביד על היותך בהריון. על פי החוק אסור למעביד לפטר עובדת המצויה בהריון אלא על פי אישור מועדה מיוחדת במשרד העבודה והרווחה. יחד עם זאת נראה שאם לא יידעת את המעביד על היותך בהריון הוא יהיה רשאי לפטרך. מוצע שתודיעי למעביד אודות ההריון לפני תחילת העבודה.