פיגור גדילה תוך רחמי: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הריון: עיכוב בגדילת העובר

עובר קטן עלול להעיד על מחלות או מומים, העלולים לגרום לפגיעה ואף לתמותה של העובר - ולעתים תחלואה מוגברת של האמא. חיוני מאוד לקיים בדיקות מעקב עוד בנושא: הריון, לידה והגיל הרךגדילת העובר ברחם הנה אינדיקציה לבריאות העובר ותקינות ההריון - ולכן יש חשיבות רבה למעקב אחרי גודל העובר וקצב גדילתו. עובר תקין גדל בערך בקילו עד השבוע ה-27 של ההריון - וכשני קילו נוספים, במהלך שבועות 27-37, שהם גם עשרת השבועות שבהם הוא מגיע לשיא הגדילה. כאשר גודל העובר קטן, יחסית לגיל ההריון - המצב עלול להעיד על מחלות,מומים או הפרעת כרומוזומאליות בעובר ובשיליה, ולעיתים מחלות רקע של האם. מצב זה יכול להסתבך עד כדי תמותת העובר; ובמקרים מסוימים, גם כרוך בתחלואה של האמא. מהו עובר קטן? מהו המדד לכך? ההערכה המרכזית של גודל העובר מתבססת על משקלו, היקף הבטן, היקף הראש ואורך העצמות. עובר מוגדר כעובר קטן, אם גודלו קטן מהאחוזון העשירי - בהתאם לגיל ההריון, או אם...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לפיגור גדילה תוך רחמי

לחץ דם גבוה בהריון - תמונת המחשה
לחץ דם גבוה בהריון ההריון הולך ומתקדם ולחץ הדם מרקיע שחקים? ייתכן שמדובר ברעלת הריון, הנגרמת על רקע הפרשת...
ללמוד עוד על פיגור גדילה תוך רחמי
קרישתיות יתר-תמונה

מערכת קרישת הדם היא אחת המערכות החיוניות והמשמעותיות ביותר...

מאת: ד"ר שרגא...
25/02/2007
הריון: עיכוב בגדילת העובר-תמונה

עובר קטן עלול להעיד על מחלות או מומים, העלולים לגרום לפגיעה...

מאת: פרופ' עופר...
18/07/2016
קומה נמוכה וגדילה אטית-תמונה

פרק זה דן באופן ראשוני בקהילה של קומה נמוכה ו/או של גדילה...

מאת: יהודה לימוני
02/10/2013
חשיבותה של הרפואה המונעת לילדים-תמונה

בתחילת המאה ה-20 הגיעו גלי הגירה ענקיים לערי ארצות הברית....

מאת: בועז פורטר
03/04/2013
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לפיגור גדילה תוך רחמי?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

פיגור גדילה תוך רחמי: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב. הנני אמא לתינוקת בת 4 חודשים. התינוקת נולדה פגה בשבוע 37 במשקל 1.600. במהלך ההריון הובחנתי כהריון IUGR. התינוקת אוכלת בממוצע ביום 6 ארוחות של 120 סמ"ק. כאשר בפועל היא לא מסיימת את הבקבוק כמעט אף פעם. כרגע משקלה הוא 4 ק"ג. אני ממש אובדת עצות. לא יודעת איך לעודד ולעזור לה לאכול את הכמות הנדרשת. היא אינה פולטת..לא סובלת מגזים. פשוט נראה שאין לה תיאבון מה עושים? אשמח מאוד לעצות והדרכה תודה רבה אושרית

תינוקות IUGR גודלים בקצב שלהם ולא צריך לדחוף אותם .יתכן שלא תסיים כמויות האוכל שלה .אין ספק שצריך מעקב ותבקשי מק"ח שלך שיפנו אותך לדיאטנית מומחת לתינוקות ופגים

שלום אני בשבוע 25 בסקירה מאוחרת אובחן iugr ירידה בגדילת התינוק מאחוזון 45 בסקירה ראשונה לאחוזון 5 בסקירה שניה . האם האבחנה דורשת שמירת הריון והאם מדובר בשמירה שמתבצעת באשפוז או בקהילה ?

שלום אורית זו שאלה מאוד מאוד מורכבת ודורשת התייחסות פרטנית. IUGR מבטא הפרעה בגדילה וסיבותיו מרובות. הפרעת הגדילה עצמה אינה מהווה סיבה לשמירה אך ייתכן והסיבה להפרעה זו מצריכה. סיבות אמהיות ל IUGR כמו רעלת הריון, מחלות רקע וטיפול תרופתי יכולים להצריך אישפוז. סיבות עובריות גנטיות - לאו דווקא האישפוז עצמו נעשה לרוב בהפרעות גדילה קשות המצריכות מעקב עוברי יומיומי, ניטורים תכופים או מתן הבשלת ריאות לקראת יילוד. במילים אחרות - צריך לשבת איתך ולהסביר את הסיבות האפשרויות , להעריך מה הגורם הסביר אצלך ולהחליט על שמירה. פעמים רבות עצם האבחנה, החרדה האמהית והצורך בבדיקות חוזרות כתלות כמובן באופי עבודת האם - גורמים לנו לבקש שמירה על מנת לאפשר מעקב תקין. מניחה שיש לך רופא הריון בסיכון. דייני איתו את כל הנסיבות והחליטי אם להגיש בקשה. בהצלחה!

Iugr שני כלי דם בחבל הטבור וקרשיות יתר שלום, אני בת 38 ילדתי לפני כחמישה חודשים תינוקת שהיתה מאובחנת late iugr. במשך חודש לפני הלידה עברתי הרבה בדיקות וכל רופא שבדק תלה את הסיבה בגלל שהיו שני כלי דם בחבל הטבור..אחרי הלידה ראו שהשלייה היתה ממש קטנה וכמובן ראו את שני כלי הדם..התינוקת ב"ה בריאה ושלמה ונולדה בסביבות שני קילו..הייתי השבוע אצל רופאת נשים שטענה שיש צורך לבדוק קרשיות יתר..השאלה האם באמת יש הצדקה לכך? הבדיקה רק בעוד כמעט חודש וכך גם התוצאות..האם מצדיק לעכב היריון הבא? אני לא בת 20...תודה רבה!

2 כל"ד אכן עומדים בקורלציה לעוברים קטנים. אין יסהב לברר קרישיות מלאה רק על בסיס זה. יש אפשרות לבצע בדיקות APLA ובכל מקרה את לא צריכה לעכב הריון בגללן.

שלום דר , אני חולת fmf לוקחת קוכצין 1.5 מג בלידה הראשונה ילדתי בשבוע 36 עקב הערכת משקל נמוכה -תינוקת קטנה ולחצי דם מאןד גבוהים(התחלה של רעלת) נולדה תינוקת במשקל 1.700 לאחר פתולוגיה של שליה התגלה קרישי דם בשיליה . היה הריון מאוד קשה. עברתי בדיקות פקטורים בבית חולים יצא תקין . לאחרונה שוב נכנסתי להריון ועברתי הפלה טבעית. ( כשגיליתי על ההריון היו לי חרדות ולחצי דם גבוהים שלא ירדו במשך כשבוע עד ההפלה) עקב החרדה הרופא רשם לי ציפרלקס. האם זאת תרופה שאוכל להמשיך לקחת אם אכנס שוב להריון .. ואיך אפשר למנוע שוב iugr ? האם אצטרך לקחת מדללי דם? איזה בדיקות מיוחדות אצטרך לעשות? מה הסיכוי לרעלת חוזרת בהריון הבא ו iugr ?

שלום אפשר ציפרלקס בהריון באופן עקרוני - אני לא יכול להשיב ספציפית לגביך כי אני לא רואה את ההסטוריה שלך - יש המלצה לקחת אספירין למניעת רעלת הריון ולשקול טפול נגד יתר לחץ דם אם לחץ הדם גבוה לפני ההריון מדללי דם מומלצים באופן עקרוני רק כאשר פקטורי הקרישה לא תקינים