רשלנות מלפני שנה שגרמה לצלקות קשות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

01/10/2006 | 12:00 | מאת: גלית

עו"ד דיוויס שלום, לפני כשנה הסרתי 2 נגעים ונקודת חן בהרדמה מקומית במחלקה כירוגית. מנהל המחלקה, שביצע את הניתוח, ציין כי במידה ויהיו צלקות, הן יהיו קטנות ובספק אם יראו אותן. התוצאה הייתה הפוכה לגמרי. הצלקות גדולות כהות ומכוערות. אחת הצלקות ניראית כמו נשיכה גסה של כלב. אוסיף ואומר, כי הנקודת חן בגב הייתה כ"כ קטנה וכלל לא הפריעה לי. אך הרופא טען שתמיד טוב להוריד. אני בתמימותי כ"כ סמכתי על המקצועיות שלו שלא חשבתי כלל על אפשרות לצלקת דוחה ומזעזעת כפי שנותרה. בעקבות כך, הבטחון העצמי שלי ירד והדרדר למצב של דיכאון. מס' פלסטיקאים, שאף הם הזדעזעו ממראה הצלקות, טענו פה אחד כי כל נגיעה בצלקות, בין אם בניתוח ובין אם בלייזר, תחמיר את המצב. ולשאלתי, האם ניתן לתבוע את הרופא על אף שאין לי תיעוד להבטחותיו? או לסירוגין, להוכיח שהייתה כאן רשלנות מצדו? אנא השיב לי בהקדם האפשרי תודה

17/10/2006 | 21:48 | מאת:

גלית שלום ניתוחים פלסטיים הם ניתוחים אלקטיביים המחייבים הסבר ואזהרה לגבי הסיבוכים לפני הניתוח. ההסבר והאזהרה חייבים להיות מתועדים. מבלי להיכנס לפרטי המקרה שלך הדרך להוכיח כי הנזק שנגרם לך הוא תוצאת הטיפול נעשה באמצעות חוות דעת של מומחה פלסטיקאי אשר יחווה דעתו לגבי הטיפול. הוכחת ההסבר והאזהרה לגבי הסיבוכים צריכה להיעשות ברשומה הרפואית ומוטלת על הרופא ולא עליך. מוצע כי תתייעצי עם עו"ד בקשר למקרה שלך.