ביטוח לאומי וזכויותיי בתביעות

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

03/10/2006 | 12:44 | מאת: ר

שלום ,אני מנסה להגיש תביעה על מכה שקיבלתי בעבודה ולא הגשתי עליה טופס תאונה בזמנו , אלא לאחר שנה , . שאלותי הם ,, אם הביטוח לא מקבל את תביעתי שהוגשה לאחר שנה כתאונת עבודה , מה אני יכולה לעשות עוד כדיי להוכיח או לנסות לתבוע שכן יקבלו את תביעתי כתאונת עבודה ? . 2 .. ואם הביטוח לאומי כן מקבל את תביעתי ,, אז מה בעצם זכויותיי ? כל 3 החודשים שישבתי בבית ושילמו לי דרך מקום עבודתי , מוחזרים לי ? ,, 3 והאם אני יכולה לאחר שהכירו בתביעתי לדרוש הוצאות ניתוח ועוגמת נפש ,, ? ונכות ? הודה להסבר ..

17/10/2006 | 22:14 | מאת:

ר שלום בהתאם לחוק הביטוח הלאומי תביעה לביטוח הלאומי בגין תאונת עבודה יש להגיש תוך שנה מיום התאונה אחרת התביעה מתיישנת. יש מקרים שהביטוח הלאומי יכיר בתביעה שהוגשה באיחור אך זאת בתנאי שניתנה הודעה על התאונה בתוך השנה. התביעה משמעותה תביעה לנכות מעבודה והכרה באי כושר לעבוד. אם התביעה מוגשת באיחור והיא מוכרת רשאי הביטוח הלאומי להפחית מסכום התגמולים סכום המגיע לפי מידת האיחור עד 180ימים. לצורך הכרה בתביעתך עליך להגיש הודעה על התאונה ותביעה לנכות. אם התאונה תוכר כתאונת עבודה, הביטוח הלאומי יעמיד אותך לבדיקה רפואית ועל פי קביעת הועדה ייקבעו זכויותיך.