ביטוח לאומי

דיון מתוך פורום  משפט ורשלנות רפואית

03/10/2006 | 12:52 | מאת: מתעניין

שלום, אני לאחר ניתוח , שולמו לי 3 חודשים מהמעסיק על ימי מחלה , הרופא שלי לא מאשר לי לחזור לעבודה ורוצה לשלוח אותי לרופא תעסוקתי , אבל הבנתי ממקום עבודתי שבמצב כזה כבר אני לא זכאי מהם לתשלומי משכורת, אז מה אני צריך לעשות כדי לקבל משכורת בעוד ימי המחלה שהרופא נותן לי מעבר לשלושת החודשים שמעבידי שילם לי ? וחוץ מזה אם הרופא תעסוקתי יומר שאניני כשר לחזור לעבודה יכולים לפטר אותי ממקום עבודתי ואניני רוצה בזה .. מה עושים במצב כזה ??

17/10/2006 | 22:23 | מאת:

למתעניין שלום בשאלתך אתה מתייחס לשתי מערכות דינים נפרדות. האחת זכויותיך לךפי הביטוח הלאומי והשניה זכויותיך מול המעביד. המעביד משלם לביטוח הלאומי דמי ביטוח לאומי בכך הוא קונה פוליסת ביטוח לפיה במקרה ונגרם לך נזק המונע ממך לעבוד אתה זכאי לקבל תגמולים מהביטוח הלאומי בשיעור 75% מהשכר ובלבד שיקבע שאינך כשיר לעבוד בשיעור העולה על 75%. עד ל - 180 ימים ולאחר מכן עליך לעמוד לבדיקה בפני ועדה רפואית אשר תקבע את נכותך. המעביד חייב על פי החוק לשלם לך דמי מחלה. אם מיצית את ימי המחלה המעביד אינו חייב בתשלום משכורת ומכאן אתה זכאי לזכויות על פי חוק הביטח הלאומי כאמור. בעניין הפיטורין לכל מעביד יש זכות לפטר עובד שאינו עובד ובלבד שיובטחו לו הזכויות בחוק. לעומת זאת יש הסדרים מיוחדים בין המעביד והעובד על פי היחסים בינהם.

21/10/2006 | 23:29 | מאת: למתעניין שלום

שלום לך מתעניין אם זה תאונת עבודה אשמח לעזור לך תפני אליי למייל שלי בברכה שמשי