התעלפויות חוזרות ורעש באוזניים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/06/2023 | 07:17 | מאת: קים

אני בת 33, בריאה. לפני שנה וחצי אירוע ראשון של התעלפות. במהלכו שמעתי רעש חזק באוזניים כמו כמה אנשים שמדברים, מקריאים שורות מטקסט, לא הצלחתי להבין את המילים, התמקדתי ממש כדי לשמוע מה אומרים ואז הרגשתי חוסר אוויר, חום בבית חזה ואז צפצוף חזק באוזניים, "מסך שחור" ואז התעלפתי. אחרי שהתעוררתי לא הבנתי מה קרה לי במשך כ20 דק'. במיון ct מח תקין, אקו לב תקין, לאחר מכן השלמתי בירור eeg והולטר לב גם תקין. באותו יום שזה קרה ישבתי כל היום בחדר עם רעל נמלים וחשבתי שזה היה קשור ושמצב זה לא יחזור. כעת, שנה וחצי אחרי, אני 3 חודשים אחרי לידה שנייה (קיסרי) התעלפתי שוב עם אותם סממנים ואז אחרי שבועיים שוב ואחרי חודש שוב... בממוצע יוצא אחת לחודש (3 התעלפויות מאז) עשיתי שוב בירור eeg, הולטר לב, אקו לב במאמץ, טילט טסט, בדיקות דם - הכל תקין. השאלה שלי היא האם הגיוני מה שתיארתי? לפני התעלפות יש לי התראה ואלה הקולות המוזרים האלה... מה זה יכול להיות? האם זה מתאים להגדרה טינטון או אירוע קרדיולוגי? אשמח לעצה לאיזה כיוון עוד לפנות כדי לבדוק את זה, איזה רופא נוסף עליי לבקר? איזה בדיקות לבקש? תודה מראש

נשמע שצריך לחזור לרופא המשפחה ולשמוע את דעתו. ייתכן שצריך לעשות מבחני תגר לשלילת פרכוס (למרות eeg תקין), וייתכן שגם לנטר את קצב הלב עם מכשיר חיצוני במשך כחודש ימים. בכל אופן את מתארת מצב שאינו תקין ודורש המשך בירור

מנהל פורום קרדיולוגיה