שאלה בנושא כדור פרופרנולול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/07/2023 | 19:10 | מאת: דן

שלום רב! אני לוקח פעם לפעמים פעמיים בשבוע שני כדורי פרופרנולול של 10 מ"ג , כי זה מרגיע אותי לפני אירועים מסוימים ולא בגלל בעיות בלב, או קצב לב. , השאלה שלי היא האם לטווח בינוני-ארוך זה לא עלול לפגוע בלב שלי או משהו כזה? כי זה "משגע" את הקצב לב שהוא יורד בזמן שאני לוקח את הכדורים? (מציין שאין לי תופעות לוואי מיוחדות שאני מרגיש בזמן השימוש בכדור.) המשך יום מקסים

אם קצב הלב הבסיסי הוא תקין, ללא הפרעות הולכה וללא נטייה לדופק נמוך או ללחץ דם נמוך, אין סיבה שנטילת פרולול תגרום לנזק משמעותי. יחד עם זאת, הכדור עשוי להוריד את הדופק ואת לחץ הדם מעבר למידה הרצויה ולכן יש להשתמש בו בזהירות ועל פי הנחיית רופא בלבד.

מנהל פורום קרדיולוגיה