כדור כולסטרול ודופלר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/07/2023 | 16:36 | מאת: שמעון

שלום דוקטור, בן 60 ללא מחלות רקע לאור כולסטרול גבולי שיצא , עשיתי בדיקת דופלר עורקי צוואר תוצאות דופלקס צוואר - מימין עורקי התרדמה פנימי - הודגמה היצרות 19%. עורק החוליות - זרימה תקינה. משמאל עורקי התרדמה משותף, פנימי וחיצוני - לא נראו תהליכים בעלי משמעות. עורקי החוליות זרימה תקינה. 1. האם תוצאות הבדיקה תקינות? 2. במידה וכן האם כדאי להמשיך ליטול כדור להורדת כולסטרול במידה וגבולי? תודה רבה

10/07/2023 | 19:59 | מאת: שמעון

שלום דוקטור, בן 60 ללא מחלות רקע לאור כולסטרול גבולי שיצא, הכולסטרול 195 הכללי הכולסטרול LDL 106 הכולסטרול non-hdl 155 רופא המשפחה נתן לי כדור ליטורבה 10 mg התחלתי טיפול כבר חודש ימים. במקביל גם נתן לי דוקפלר עורקי צוואר ועשיתי בדיקת דופלר עורקי צוואר תוצאות דופלקס צוואר - מימין עורקי התרדמה פנימי - הודגמה היצרות 19%. עורק החוליות - זרימה תקינה. משמאל עורקי התרדמה משותף, פנימי וחיצוני - לא נראו תהליכים בעלי משמעות. עורקי החוליות זרימה תקינה. 1. האם תוצאות הבדיקה תקינות אשמח להסבר? 2. במידה וכן האם כדאי להמשיך ליטול כדור להורדת כולסטרול היות והכולסטרול גבולי לנורמה? תודה רבה

פירושה של ההיצרות בבדיקת הדופלר היא שיש תהליך של טרשת עורקים בכלי הדם שלך. במצב כזה כדאי לשאוף לרמות LDL נמוכות יותר מאלה שתיארת, מתחת ל70 מג/ג או אפילו מתחת ל55 מג/ג (תלוי בגורמי הסיכון הנוספים שישנם). בהתאם כדאי להמשיך וליטול את הליפיטור, ולחזור על בדיקת דם לפרופיל שומנים מספר שבועות לאחר התחלת הטיפול התרופתי. במקביל כדאי לוודא שאין גם יתר לחץ דם או סוכרת סמויה, וכן להקפיד על פעילות גופנית סדירה ועל משקל גוף תקין.

מנהל פורום קרדיולוגיה