דלף מיטראלי וטריקוספידאלי קל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

04/07/2023 | 12:06 | מאת: יוליה

שלום.בת38 בריאה. מזה מספר חודשים עם לחץ בחזה שמאל אשר מופיע בפעילות ומנוחה.נמשך כדקה וחולף ספונטני.באקו לב נראה דלף מיטראלי וטריקוספידאלי קל. מה משמעות הדבר?תודה

04/07/2023 | 12:08 | מאת: יוליה

באקג underestimated axis

מסתמי הלב משמשים כדלת הנסגרת ונפתחת לסירוגין וכך מאפשרת מעבר של הדם רק בכיוון הרצוי. לעיתים, גם כאשר 'הדלת סגורה' יכולה להיות דליפה של דם אל הכיוון ההפוך. כאשר מדובר בדלף קל או טריויאלי זה על פי רוב חסר משמעות. יחד עם זאת, אם הדלף בחומרה בינונית או קשה או שיש בעיה מבנית במסתם עצמו, כדאי להוועץ במומחה לאקו ומחלות מסתמיות. בכל מקרה נשמע שממצאי האקו אינם מסבירים את הלחץ בחזה שאת מתארת

מנהל פורום קרדיולוגיה