מחסור באויר וקיצור נשימה אחרי מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/06/2023 | 19:21 | מאת: אירנה

שלום רב אני בת 40, עד לפני שנה הייתי בריאה לפני שנה חווייתי קורונה הוגדרתי חולה קלה.במהלך שבועיים של מחלה חוויתי חום, קוצר נשימה, עייפות נוראית וכאבים בחזה מאחר והתסמינים לא חלפו אחרי, הופניתי לתפקודי ריאה שיצאו תקינים, בדיקת לב במאמץ שהופסקה אחרי 5 דקות עקב מחסור באויר ( הרופא אמר שיצא בגדר נורמה) ואקו לב שהראה דליפה בינונית במסתם המיטרלי שמי רופאים קרדיולוגים אמרו שלא יודעים מה תופעות הלוואי של לונג קוביד לטווח הארוך אבל הציעו לחזור לכושר לאט לאט והסבירו שדחיפה במסתם המיטרלי יכולה להסביר את בעייפות וחוסר נשימה יש לציין שנמצא בבדיקות שיש לי סינוס טכיקרדיה, עשיתי בהמשך גם אקג במשך 5 ימים והיו כמה הפרעות בודדות של דופק גבוה התחלתי בהמלצת הרופא קרדילוק 1.25 וזה עזר לי עם הורדת הדופק והתקפים של קוצר נשימה עברה שנה מהקורונה ולא התאמנתי כל התקופה הזו. עליתי 11 קילו. מצבי קצת יותר טוב. אבל לא מצליחה לחזור לעצמי. כל פעם שהולכת לאמון כושר עושה את התרגילים הכי פשוטים עם משקלים נמוכים עד 7 קילו משקולות, לא רצה רק הולכת בהליכון.. עושה הפסקות ועדיין אחרי כל אמון במשך יומיים שלושה סובלת מקומרת נשימה. כאילו ממש מתמצאת לקחת אויר לריאות והלב מחסיר פעימה… איך אפשר לרדת ככה במשקל ולחזור לכושר? איך אני יודעת שזה לא מסוכן? הקרדיולוג חושב שאם אחזור למשקל הקודם ארגיש יותר טוב ואני מרגישה שבשנה הזדקנתי בעשור אולי תוכלו לעזור לי עם זה האם זה מסוכן? איך חוזרים לכושר בלי להחנק כל הזמן? תודה מראש

דליפה משמעותית דרך המסתם המיטרלי בהחלט יכולה להסביר תסמינים של קוצר נשימה. הייתי מתחילה את הבירור באקו לב חוזר (בהנחה שחלפה שנה), וייתכן שאף יהיה צורך באקו לב במאמץ. אחרי בירור הסיבה לדליפה (מנגנון הדלף) וכימות של חומרתה, אפשר יהיה להמשיך ולהתקדם בהמלצות הטיפוליות. נשמע שכדאי להבדק על ידי מומחה/ית למחלות מסתמיות. מוזמנת ליצור קשר עם מוקד זימון התורים.

מנהל פורום קרדיולוגיה