כאבים בחזה כמעט קבועים ובדיקות תקינות אחרי אשפוז

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/07/2023 | 19:06 | מאת: אלעד

היי, בן 22, בתחילת אפריל אושפזתי בגלל כאבים בחזה שהתחילו בנטילת ריטלין והטרופונין היה בשיאו 60. יכול להיות שלפני האשפוז היה גבוה יותר, הכאבים התחילו יומיים לפני האשפוז. מאז עשיתי בדיקות- MRI לב, ארגומטריה, אקג ואקו לב פעמיים. הכל תקין. אבל עדיין יש לי כאבים עמומים, די קלים, בחזה בלי קשר למאמץ\מנוחה, לא ברור בדיוק. קרדיולוג אחד אמר לי שכנראה זה פרינצמטל וייעץ לי לעשות צנתור אבחוני בעוד שקרדיולוג אחר אמר שזה היה אירוע חולף ואין מה לעשות בדיקה. אני אובד עצות כי מצד אחד הכאב קיים ואני נהייתי חרדתי כבר, מצד שני קרדיולוג בכיר אמר לי שזה כלום. מה זה יכול להיות? יש לציין שלא לקחתי ריטלין מאז והפסקתי לעשן לפני חודש. תודה

הטרופונין המוגבר מרמז על כך שהיתה פגיעה מסוימת בשריר הלב. פגיעה כזו יכולה להיות קשורה בבעיה ראשונית בשריר או משנית לבעיה אחרת, לדוגמה להפרעת קצב מהירה. נשמע שחשוב להמשיך ולהיות במעקב אם יש כאבים. מעבר לכך חשוב להבין האם יש סיפור משפחתי של מחלות לב או מחלות רקע אחרות.

מנהל פורום קרדיולוגיה