דופלר עורקי צוואר.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

10/07/2023 | 22:25 | מאת: שמעון

שלום דוקטור תודה על המענה המהיר רציתי רק להבין תוצאות דופלקס צוואר - מימין עורקי התרדמה פנימי - הודגמה היצרות 19%. עורק החוליות - זרימה תקינה. משמאל עורקי התרדמה משותף, פנימי וחיצוני - לא נראו תהליכים בעלי משמעות. עורקי החוליות זרימה תקינה. אפשר הסבר לגבי תוצאות הבדיקה? למה מתכוונים עורקי התרדמה פנימי - הודגמה היצרות 19%? 19% נחשב מסוכן? אשמח להבין בן 60 ללא מחלות רקע תודה רבה!

היצרות של 19% אינה גורמת להפרעה משמעותית בזרימת הדם, ולכן אינה דורשת כל התערבות ניתוחית או טיפול פולשני מקומי אחר. יחד עם זאת היא מהווה סמן להתפתחות טרשת עורקים בכלי הדם, ולכן יש מקום לטיפולים תרופתיים שיאטו את התקדמות הטרשת.

מנהל פורום קרדיולוגיה