לקיחת ביספורול בהריון - תחליף

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/07/2023 | 16:18 | מאת: מיטל

הי, עקב טכקרדיה וירידה בEF שאובחנו במהלך טיפולים כימותרפיים. אני נוטלת באופן קבוע ביספורלול (2.5 MG) וקנדור (4MG) אני כרגע בתחילת הריון, ובבדיקה מול המכון הטרטולוגי לגבי הביספורלול נאמר לי שאין סיכון מיוחד. ורק סיכון לעובר במשקל יותר נמוך. האם יש תחליף בטוח במקום הביספורלול? כמובן שאני מבינה שצריך בדיקה מסודרת. רק השאלה האם יש על פניו תחליף אפשרי ללא סיכון לעובר? לגבי הקנדור - הומלץ לי להפסיק קנדור במיידי, האם כנ"ל יש תחליף בטוח. תודה

קנדור אכן עלול לגרום למומים בעובר, ולכן קיבלת הנחיה להפסיק אותו באופן מיידי. למיטב ידיעתי אין לו תחליף בזמן ההריון ולכן כדאי לעקוב אחר תפקוד הלב בזמן ההריון בתדירות גבוהה יותר מהרגיל, עם ביקורים תכופים גם אצל הקרדיולוג המטפל. לעניין הביסופרולול, אם הטיפול חיוני אז בהתאם להנחיות המכון הטרטולוגי ניתן להמשיך את הטיפול גם בזמן ההריון. לתרופות האחרות מקבוצה זו (חוסמי בטא) אין פרופיל בטיחות טוב יותר מזה של הביסופרולול.

מנהל פורום קרדיולוגיה