פיענוח אקג בגין פלפיטציות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/07/2023 | 13:25 | מאת: משה

בעקבות הרגשה של פרפורים ניגשתי לעבור אקג , מה פשר התשובה. קוצב לב/ דפיברילטור: לא סיבת הפניה: פלפיטציות תחושת דפיקות לב מזה כחודש לסירוגין מדדים: מרווח PR: 142 , פעימות לדקה 91 , רוחב QRS 100 , ציר QRS -60 , ציר גלי P:65 . Sinus Rhythm : תשובת רופא מפענח Prominent dominant R waves in V1, V2 Left anterior hemiblock-LAHB נמצא שינוי מבדיקה קודמת מתאריך: 09/07/2020 Dominant S in V1 on prior ECG :תיאור השינוי

לפי הפענוח יש שינוי מסוים בציר החשמלי של הלב עם ממצאים שיכולים לרמז גם על בעיות אחרות. יחד עם זאת קשה להגיע לאבחנה על סמך בדיקת אקג בלבד. צריך יהיה להשלים כאן תשאול רפואי מלא, בדיקה גופנית וייתכן גם בדיקת אקו לב. האקג כשלעצמו אינו נותן הסבר לתחושת דפיקות הלב.

מנהל פורום קרדיולוגיה