סיוע בפענוח סיטי חזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

01/07/2023 | 14:10 | מאת: בלה

מוקד זעיר בקוטר 3 מ"מ באונה תחתונה משמאל (סדרה 201 חתך 118) ומוקד בקוטר 4 מ"מ על הסדק הבין-אונתי משמאל (סדרה 201 חתך 59) המוקדים הנ"ל בלתי ספציפיים. פרט לכך ללא ממצא מוקדי חריג. אוורור ריאתי תקין. דרכי אוויר פתוחות. ללא תפליט פלאורלי. . לא הודגמו בלוטות מוגדלות במדיאסטינום, בשערי הריאות ובאקסילות. שערי הריאות בגודל תקין. הלב בגודל תקין, ללא תפליט פריקרדיאלי. הודגמו הסתיידויות בעורק ה-LAD שינויים ניווניים במבנה הגרמי הנמכה של חוליה 8D עם קיפוזיס משני במעבר חזה בטן - לא הודגם בקע סרעפתי. הכבד והטחול בחלק שנסרק הודגמו תקינים. סיכום: מוקדים ריאתיים זעירים בלתי ספציפיים כמתואר. הנמכה של חוליה 8D-להמשך בירור בשאלת אוסטאופורוזיס

01/07/2023 | 14:18 | מאת: בלה

רציתי לשאול עד כמה זה רציני הסתיידויות בעורק ה-LAD? איך אפשר לדעת בכמה אחוזים יש הסתחחדויות? האם צריך לעשות צנטור? או יש דרך אחרת ? תודה מראש

בבדיקת ct רגילה רואים לעיתים הסתיידויות בכלי הדם. הסתיידויות אלו הן ביטוי של טרשת עורקים שלעיתים גם גורמת להיצרויות בכלי הדם. מבדיקה רגילה לא ניתן להעריך את מידת ההיצרות. לשם כך יש לבצע ct עם חומר ניגוד בטכניקה ייחודית לסריקת עורקי הלב. יחד עם זאת, לא בטוח שיש הכרח לדעת מה מידת ההצרות... מספיק יהיה להשלים בדיקה אצל קרדיולוג כולל תשאול על כאבים בחזה/קוצר נשימה וכו ובמקרים מסויימים לא יהיה צורך ביותר מכך. כן כדאי לוודא בכל אופן שגורמי הסיכון הלבביים מאוזנים היטב כולל פרופיל השומנחם, לחץ הדם, הסוכר, המשקל וכו.

מנהל פורום קרדיולוגיה