דום נשימה בשינה - לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/08/2023 | 16:13 | מאת: אנונימי2

שלום. אבי בן 60, אחרי צינתור אבחנתי, נוטל תרופות לדילול דם, עובר א.ק.ג במאמץ ואקו לב במועד ובכל פעם אין ממצאים מדאיגים תודה לאל, מקפיד על תזונה בריאה, ספורט פעם בשבוע, הולך הרבה בעבודה, לא מעשן, ולא שותה. בשנים האחרונות הוא סובל מדום נשימה בשינה (חומרה בינונית), ובשנה וחצי האחרונות זה ממש משפיע לו על איכות החיים. הוא קם עייף, ועייף במהלך היום. סיפאפ, וסד לפה לא מסייעים בגלל שמחיצת האף שלו חסומה והוא צריך לעבור ניתוחון. רציתי לדעת כמה זה מקור לדאגה מבחינת עניינים של הלב (התקף לב, דום לב פתאומי בשינה, או כל אירוע לבבי אחר). תודה רבה.

דום נשימה בשינה מהווה גורם סיכון להתפתחות של פרפור פרוזדורים, טרשת עורקים שעלולה להוביל להתקף לב ויתר לחץ דם ריאתי. ביחד עם ההשפעה השלילית על איכות החיים כדאי מאוד להתעקש על הטיפול. אפשר להתייעץ שוב עם מומחה ריאות ומומחה לאא"ג.

מנהל פורום קרדיולוגיה