מיפוי ריאות עם תפקוד כלייתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/07/2023 | 19:06 | מאת: אורה

שלום מבוגרת, עם יתר לחץ דם וסכרת. קריאטנין 1.4, GFR-36, אין חלבון בשתן רגיל וגם יחס אלבומין קריאטנין בתוך טווח הנורמה. אמורה לעשות מיפוי ריאות. א. האם קריאטנין 1.4 נקרא אי ספיקת כליות או שרק אם יש ביטוי לחלבון בשתן וכדו' אז זה אי ספיקת כליות? וא"כ איזו דרגה זה נקרא? ב. האם יש בעיה עם החומרים ששואפים ומזריקים במיפוי ריאות בתפקוד כלייתי ירוד? ג. באופן כללי, איזה בדיקות וחומרי ניגוד צריך להיזהר כשיש בעיה בתפקוד כלייתי? תודה רבה 1. האם

הנתונים שאת מתארת בהחלט מגדירים אי ספיקת כליות בדרגה 3B. אין הכרח שיהיה חלבון בשתן לצורך ההגדרה, אבל העדר החלבון הוא דווקא סימן טוב. חומר הניגוד ה"בעייתי" העלול לגרום להחמרה באי ספיקת כליות הוא זה המבוסס על יוד. במיפוי ריאות לא נעשה שימוש בחומר זה אלא בחומר רדיואקטיבי.

מנהל פורום קרדיולוגיה