מחזור וביוץ לא סדירים

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

07/06/2020 | 10:42 | מאת: חגית

אני מקווה שמישהו יוכל לייעץ ולעזור לי אני בת 28 וחצי התחתנתי לפני חצי שנה השתמשתי בגלולות הרמונט במשך 8 שנים עד לפני שהתחנתי. (ספטמבר) לציין שאני ובעלי רוצים להיכנס להריון. חודש אחרי קבלתי מחזור רגיל . מסיום המחזור לא קבלתי מחזור 4 חודשים כמעט עד פברואר שקיבלתי. עשיתי בדיקות והרופאה נשים אמרה לי שיש לי שחלות פוליצסטיות. יש לי עודף משקל הרופאה אמרה להיכנס לדיאטה ולעשות ספורט נכון להיום חודש יוני הורדתי מאז 5 קילו . בפברואר קבלתי מחזור ושוב לאחר מכן קבלתי מחזור באפריל איחור של חודשיים כמעט, שהדימום שלו היה ארוך מהרגיל כמעט שבועיים הלכתי שוב לרופאת נשים לבדוק את זה ונתנה לי מרשם לפרימולוט נור שאקח אותם 14 ימים מסיום המחזור כדי שהמחזור שלי יהיה סדיר. בחודש מאי שוב קבלתי מחזור בתאריך 21.5 וסיימתי אותו ב26.5 הדימום נמשך כ5 ימים ולא היה חריג כמו המחזור הקודם. עכשיו, יש לי כמה שאלות. 1. האם לקחת פרימולוט נור למרות שאני מעוניינת להיכנס להריון? זה לא ישבש לי את הסיכויים להיכנס להריון? 2. מכל החצי שנה הזאת שאני נקייה מגלולות קבלתי רק 4 פעמיים מחזור האם בכלל קיים ביוץ? כל התקופה הזאת אני מאוד רגישה באזור הבטן התחתונה ומרגישה תמיד נפוחה כמו הרגשה של ביוץ אבל בעצם לא. עשיתי בדיקת גסטרו ליתר ביטחון ויצא הכל תקין ברוך השם. אני יודעת שזו תקופה קצרה אבל אני מאוד רוצה להיכנס להריון ואני לא יודעת מתי אני מבייצת אם בכלל בגלל שהמחזורים שלי לא מסודרים. מה עליי לעשות? להמשיך לחכות? לקחת בכל זאת את הפרימולוט נור? זה יכול לגרום לי שהסתדר לי המחזור וגם יהיה לי ביוץ סדיר? אשמח ליעוץ ועזרה תודה רבה מראש

חגית שלום, את שוטחת בפנייתך סיפור ארוך והמון שאלות. הפורום אינו הפלטפורמה הנכונה לכך. אומר רק ששחלות פוליציסטיות יכולות להתנגש עם הרצון להתעבר ויש להוועץ ברופא שמכיר היטב את אופציות הטיפול השונות. באיה מדיקל יש לנו נסיון רב בטיפול בבעייה. אני מציע לך לפנות ליעוץ רציני בטלפון 037646930 ואשמח לסייע בכל הדרוש. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם