התלבטות לגבי כריתת רחם בגיל 52 בגישה בטנית

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

22/03/2021 | 09:34 | מאת: הילה

שלום, אני כאמור בת 52, סובלת מרחם שרירני, מרובה שרירנים. גודל הרחם שבוע 20 כמו חודש חמישי. לפני דנה היה בגודל 16 שבועות, משמע הוא גדל ומהר . מקבלת מחזור חודשי, כבד וארוך. שלןשת ימים הראשונים דימום כבד ואחר כך עוד שבוע וחצי ממשיך הדימום ונחלש בהדרגה. יש בריחת שתן במאמץ. בטן קשה ונפוחה במיוחד לקראת מחזור ובזמן מחזור במיוחד, באופן קבוע מתעוררת לפחות פעם פעמיים בלילה לשירותים. לאחרונה החלו כאבי גב, עם הקרנה לרגל. הרופא המליץ על כריתת רחם תת מלאה (ללא שחלות וללא צוואר רחם). השאלה שלי היא: מאחר ואני בגיל 52 והמחזור צפוי להפסיק בקרוב,(לאימי בגיל 50 הפסיק המחזור) האם באמת כדאי לעבור את הניתוח? או שעדיף לחכות שהמחזור יפסק ואז ממילא השרירנים יתכווצו וכל החגיגה הזאת תיפסק. תודה רבה

הילה שלום, הרופא הציע לך מה ש-99% מהרופאים היו מציעים. לשאלתך - בגיל מעבר השרירנים קטנים רק במעט והסיכוי שהגוש הגדול הזה יפסיק ללחוץ או לבלוט או לגרום לך לאיבוד שתן - הוא קטן ביותר. אני נוהג להציע לנשים את האפשרות לעבור הרחקה של השרירנים בלבד (כמובן בתלות במספר גורמים). אם תהיי מעוניינת לשמוע על הגישה השמרנית אני מזמין אותך לקבוע פגישה במרפאת איה מדיקל 037646930. רפואה שלמה וחג שמח.

מנהלי פורום האשה והרחם