כריתת רחם עם או בלי צוואר רחם

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

15/08/2020 | 19:06 | מאת: מישהי

שלום בת 51 מועמדת לכריתת רחם בגישת פתיחת בטן עקב 2 שרירנים בולטים בגודל שבוע 20. חצי שנה ללא ווסת אך ללא תסמיני גיל המעבר. מרגישה גודש ורגישות כאילו הולכך לקבל ווסת אך היא לא מגיעה. לפי מה מחליטים אם לכרות גם את צוואר הרחם או לא, מי מחליט על כך ומה עדיף? (אני מבינה שהתוכנית במקרה שלח היא רק כריתת רחם ללא כריתת שחלות ). בנוסף ככל הנראה מועמדת גם לניתוח בבלוטת התריס בשל קשרית גדולה אך האנדוקרינולוגית בדעה שקןדם עדיף לטפל בנושא הרחם. לא יודעת מה יוחלט בסוף אבל במקרה שקודם תבוצע כריתת הרחם - כמה זמן צריך להמתין עד שיהיה אפשר לבצע את הניתוח בבלוטת התריס (ככל הנראה כריתת אונה אחד) תודה על תשובתך

שלום רב, כריתת רחם היא ניתוח קשה פיסית ומנטלית. אני אישית חושב שראוי להמנע ככל שניתן מניתוח זה. לתפיסתי ניתן להסתפק בכריתת השרירנים בלבד. במידה שמוחלט על כריתת הרחם כדאי לשקול השארת צוואר הרחם לאחר בירור תקינותו. גם הגישה להרחקת השחלות צריכה להיות אינדיבידואלית אם כי אני ממליץ על הרחקת החצוצרות.

מנהלי פורום האשה והרחם