רירית רחם מעובה ציסטית

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

15/10/2020 | 17:34 | מאת: פלונית

שלום ד"ר בת 48. בעברי dcis כמו כן אמיי נפטרה בעקבות סרטן שד. אני לא מטופלת בהורמונים או בטמוקסיפן אך במעקב כירוג שד וממוגרפיה. עד לאחרונה ווסת סדיר. החודש וחצי האחרונים דימום נמשך לא פוסק. בבדיקה גינקולוגית נלקחה ביופסיה ופאפ. כמו כן בוצע אולטרה סאונד לפיו שחלות תקינות ורירית מעובה וציסטות. הופנתי להיסטרוסקופיה וגרידא. נמצא שרירית רחם בעובי 20 ממ מעובה וציסטית. לא נמצאו פוליפים. אני בהמתנה לתוצאות הביופסיה. האם ההסבר הוא רק סרטני חלילה ? מה משמעות רחם ציסטית ? תודה

הי, כל השאלות יהפכו כמעט ללא רלבנטיות כשתתקבל תשובת הביופסיה. האפשרות של ממאירות קיימת אולם אינה היחידה. ממליץ להמתין לתשובה. רפואה שלמה

18/11/2020 | 20:00 | מאת: פלונית

שלום ד"ר קיבלתי את התשובות ואשמח לאותות הרגעה פאפ תקינה בדיקת פיפל simple and complex endothermic hyperplasia without atypia בדיקת הסיטרוסקופיה (מצורפת): endometrial curettage Disordered proliferative endometrium התקבלו בפורמלין קטעי רקמה בלתי סדירים, קרישי דם בנפח כולל 3 סמ"ק סה"כ 1 דגימות אודה מראש להסבר

מנהלי פורום האשה והרחם