משמעות מבנה רחם וצוואר

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

20/03/2021 | 18:42 | מאת: רינתיה

שלום לאחר הסרת מחיצה בנרתיק נמוש צוואר מחולק. לאחר בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית: תעלת צוואר תקין ללא מחיצה בפה החיצון ולא בתעלתו. איסטמוס תקין. חלל רחם לא תקין במנח קשתי לא סימטרי. פתחי חצוצרות נצפו. פיה ימנית יותר מודגשת. גודל רחם 47*37*49. 1. מה המשמעות של רחם קשתי לא סימטרי? מדוע זה לא תקין? 2. מה המשמעות של פיה ימנית מודגשת? 3. לאחר ההיסטרוסקופיה ביצעתי בדיקת פאפ אצל רופא חדש שלא מכיר את ההיסטוריה הרפואית וציין שמרגיש צוואר מחולק. מדוע מרגישים בזה בבדיקה ידנית ובהיסטרוסקופיה נראה תקין? מה זה יכול להיות? 4. האם בmri אגן שבוצע לצורך בדיקת חשד למחיצה בנרתיק, בודקים תסמינים של אנדומטריטזיס גם אם זו לא מטרת הבדיקה? כלומר, במידה והיו ממצאים המעידים על אנדומטריוזיס בmri, היו מציינים זאת בתוצאות?

שבוע טוב רינתיה, משמעות הפורום כנראה לא נהירה לך. ובכן, המשמעות היא התיעצות בשאלה נקודתית ולא סיפורים בהמשכים. לגבי הרחם - מבנה קשתי אסימטרי והבדל במראה הפיות יכול להצביע על ליקוי במבנה הרחם. אין צורך להבהל מאמירה זאת מאחר שקיימת קשת של ליקויים כאלה שלא מפריעים להתעברות ולידה. אני ממליץ שהרופא יתייחס למבנה וגודל הכליות מאחר שליקוי כלשהו במבנה הרחם עלול להיות מלווה גם בליקוי כלייתי. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם