שאלה ................

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

16/06/2020 | 15:26 | מאת: דנה

האם כתוצאה מהיסטרוקופיה ניתוחית להוצאת מיומה יכול להיווצר רחם דו קרני ? כי לפני ההיסטרוקופיה ניתוחית הרחם שלי היה תקין , ושאלה נוספת, מה ההשלכות של רחם דו קרני , ?

דנה שלום, רחם דו-קרני הוא ״מום״ מולד של הרחם. קרי מלידה. הרחקת שרירן אינה יכולה לגרום למום כזה. ייתכן שנוכחות השרירן הסתירה את המום ולאחר הסרתו המצב התחוור. רחם דו-קרני הוא רחם בעל חלל מוקטן וצורתו צורת לב במקום משולש. התופעות העיקריות ברחם כזה קשורות בהריון ולידה - שיעור גדול יותר של הפלות טבעיות, צירים מוקדמים, לידות מוקדמות, דימומים במהלך ההריון כתוצאה מהשתרשות נמוכה של השליה, צורך בשמירת הריון וקבלת תרופות למניעת צירים מוקדמים ולהבשלה מואצת של ריאות העובר.

מנהלי פורום האשה והרחם