רירית רחם עבה ודימומים

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

11/05/2020 | 18:44 | מאת: שירן

בת 37 ללא לידות, פרולקטין גבוה, מחזור לא סדיר, מלפני חודש כתמי דימום חלשים לסירגין ולפני 10 ימים דימומים חזקים שטרם פסקו, רופאת נשים עשתה אולטראסאונד ומצאה רירית רחם בעובי 11 מ"מ ונתנה מרשם ל10 ימים לפרימולוט נור ולאחר מכן לבדיקות דם ומרשם לגלולות בקבלת מחזור. אין הסטוריה של מחלות במשפחה, mri בוצע לפני שנתיים ואובחנה מיקרואדנומה, הפרולקטין גבוה (3000) לפי בדיקת גניקולוג: צוואר סדיר ללא הפרשה חריגה, ללא נוזל חופשי, רירית 11 מ"מ . ללא כאבים חריגים (הרגשה של אי נוחות בבטן תחתונה) תופעה של שיעור יתר (במשך שנים). האם יש המלצה אחרת?

שלום רב, ההמלצות שקיבלת הן ראויות. אם רירית הרחם תשאר מעובה, כדאי יהיה לקחת ממנה דגימה קטנה הנקראת פיפל. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם