כריתת רחם עקב שרירן

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

06/11/2020 | 17:56 | מאת: דנה

לפני החלטה איזו פרוצדורה הכי נכונה לי אחרי ממצא של שרירן 11 סמ. הרופא המליץ כריתת רחם חצוצרות וצוואר הרחם בניתוח לדני. איזו תופעות לוואי יש אחרי ניתוח כזה ? מה ההשלכות לגבי יחסי אישות? מה הסיכונים? האם יש נטייה להשמנה אחרי כריתה? האם אצטרך טיפול הורמונלי? אציין שהייתי אצל רופא אחר והוא המליץ ניתוח בטן.

שלום דנה, חסרים לי פרטים על גילך אולם לפי העדר המלצה על כריתת שחלות אני מניח שאת בקבוצת גיל 40-50. אני באופן אישי שולל את הגישה הגורפת של כריתת רחם. ישנן אופציות טיפוליות שמרניות יותר. אם ניתוח - יש מגוון פרמטרים המשפיעים על היקף הניתוח והגישה הניתוחית. לא נראה לי שנוכל לכסות את הנושאים כאן. אם את מעונינת, תקבעי פגישה באיה מדיקל 037646930. רפואה שלמה

מנהלי פורום האשה והרחם