כרותת רחם ושחלות- שאלת התייעצוצת

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

17/05/2020 | 12:10 | מאת: ליאת

לפני כשנתיים עברתי כריתת רחם ושחלות (עקב גידול בשחלה, גרנולוזה סל טומור, ללא טיפולים, רק כריתה) בגיל 31 אני יודעת שאחת התופעות לניתוח הנ"ל הוא השמנה, גלי חום וכו'... אני סובלת קלות מגלי חום (בממוצע פעמיים ביום תוקף אותי גל נסבל ) לכן כרגע לא לוקחת כדורים לזה. מה שכן, עליתי במשקל, מאז ומתמיד אני סובלת מחילוף חומרים לא מהיר. כנראה נובע מכך שאני לא שותה מספיק מים (אם בכלל) לאחרונה עשיתי את דיאטת ה17 ימים (שותה גם 2 ליטר מים), זו דיאטה שעשיתי בעבר פעמיים (לפני הניתוח) ואף השלתי איתה לפחות 4-5 קילו במחזור הראשון, אך הפעם המשקל לא זז!! ואני מרגישה נפיחות בבטן (כנראה בעיקר שומן :)) האם יתכן שבלוטת התריס נפגעה? יש קשר? כשכותבים ש"השמנה" היא אחת התופעות כריתת רחם זה כי "נשים נכנסות לחרדות ומשמינות" או "פיזיולוגית הגוף משמין"? תודה רבה :)))

שלום ליאת, הרחקת הרחם אינה הסיבה ל״תקיעות״ המשקל שלך. הרחקת השחלות היא הסיבה קרוב לודאי. לגבי בלוטת התריס אין פשוט יותר מלבדוק את תפקודי הבלוטה בבדיקת דם פשוטה. אני מעריך שפעילות גופנית נמרצת בצד הגיאטה יתנו תוצאות טובות יותר. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם