פענוח בדיקת אולטרסאונד

דיון מתוך פורום  האשה והרחם

16/06/2020 | 09:55 | מאת: צ.א.

בת 46, נשואה ללא ילדים, מחזור אחרון ב 12.3.2020 לרוב קיבלתי כל 26-28 יום מחזור. נפיחות בבטן עשיתי אולטרסאונד: עובי אנדומטריום: 10.8 מ"מ. (יש לי שרירן ידוע). הודגמה רירית במרקם אקוגני עם ממצאים ציסטיים זעירים בתוכה וזרימה מועטה בדופלר. פוליפ? הודגם שרירן ימני סבסרוזי?על רגלית? במימדים: 40*49*40 מ"מ. שחלה ימנית: 22*12 מ"מ ללא זקיקים. שחלה שמאלית: 30*27 מ"מ,בתוכה הודגמו 3 ממצאים היפואקוגניים צלולים במימדים: 1. 27*27 מ"מ. 2. 12*11 מ"מ. 3. 16*13 מ"מ. הוסבר למטופלת על שיזור שחלה. דוגלס: חופשי מנוזל. לגבי ההערה על שיזור שחלה לא דיברה איתי על זה רק אמרה שאולי יש פוליפ וציסטות. האם כתבה בטעות לגבי שיזור השחלה? יש לי תור לרופאת נשים רק בעוד 3 חודשים. האם כדאי ללכת לרופאה אחרת או לחכות לתור שלי? האם הנפיחות בבטן יכולה להיות קשורה למימצאים וגם היעדר המחזור? אודה על תשובתך.

שלום צ.א. הממצא בחלל הרחם מתאים לפוליפ בחלל הרחם. ההערה על שיזור השחלה קשורה במבנים הציסטיים שמגדילים את נפח השחלה ועלולים (באופן נדיר) לגרום לשיזור. לגבי שאלת הפוליפ כדאי לבצע פעולת בירור הנקראת היסטרוסקופיה. לגבי הממצא בשחלה יש צורך בהמשך בירור. באיה מדיקל נשמח להעניק לך שירות רב-נסיון בתחומים אלה. לקביעת פגישה 03-7646930. רפואה שלמה.

מנהלי פורום האשה והרחם