פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

3677 הודעות
3190 תשובות מומחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/06/2001 | 21:31 | מאת: ב.כהן

בתי בת שנתיים ותשעה חודשים מדברת הרבה אך לא ברור "הנה קילה גבה"-הנה שמלה של שבת. "לא צה תיתים צה קיקיה" - לא רוצה פתיתים רוצה נקניקיה, "אה זה" -מה זה וכו', כשאני מפרקת את המילה להברות היא יכולה לחזור אחרי :ש-בת אך כאשר היא אומרת שוב השיבוש חוזר... מכיון שמדי יום נוספות מילים למילון שלה לא תמיד אנו מבינים מה היא אומרת. שאלתי: א' האם ההתפתחות תקינה וזהו שלב בדרך לדיבור נכון? ומה אפשר לעשות כדי לעזור לה.

כן, את מתארת התפתחות תקינה. פירוק להברות והדגשה של הדיבור הנכון מצידך, חזרה על המילה הנכונה ועידוד ההבעה המילולית הינם דרכים לעידוד הדיבור ולעזור לה להתקדם ולהתפתח. נסי להבין את דיבורה ויחד עם זאת תדגימי לה דיבור נכון. במידה ואת מרגישה שהיא "משפרת את דיבורה ונעשת יותר ברורה" תמשיכי לעודד כך, במידה ותרגישי שדיבורה לא "משתפר", לו במעט, תפני לקבלת יעוץ ןהדרככה לקלינאי תקשורת, דרך הקופה, ואל תקבלי תשובה שלילית מאף אחד (במיוחד הרופא שירגיע אותך) לעתים במצב כזה רצוי שאיש מקצוע יעקוב אחר השינויים ויהיה "עם האצבע על הדופק" כדי להדריך ולהתערב במידת הצורך. בידקי אם הילדה מתנסה באכילה של מרקמים שונים וקשים, האם היא לועסת מאכלים קשים. זו מין התעמלות לאברי הפה שעוזרת לפעילות ותאום בין אברי הדיבור. בהצלחה!

25/06/2001 | 20:15 | מאת: ב.כהן

גב פרידה קורנברוט נכבדה חן חן על התשובה אשמח להעזר בעצותיך ואני מקווה שדיבורה של בתי ישתפר... ב. כהן

18/06/2001 | 21:06 | מאת: מאיה

היכן ברשת האינטרנט ניתן למצוא חברות בינלאומיות השווקות משחקים לקלינאיות תקשורת? אני מנסה המון זמן ולא מוצאת. בבקשה לא לקשר אותי ל-ASHA כי גם דרכם לא מצאתי כלום! אם תוכלי אבקש קישור לחברות עצמם או את כתובתן ברשת (של תמונות כמו PHOTOCARDS וכו')

19/06/2001 | 22:59 | מאת: פרידה קורנברוט

לעיונך: www.laureatelearning.com www.imagineartonline.com ובאתר של ASHA כנסי למציגים בכינוס השנתי, כדאי מאד! יש שם המון חברות ( אלה שרשמתי הם אלו שמצאו חן בעיניי בכינוס האחרון בארה"ב) שמחתי לשמוע ממך!

17/06/2001 | 12:53 | מאת: תמר

האם ילד בעל קשיי דיבור, גמגום, אי יכולת לבטא אותיות מסוימות עלול לפתח ליקויי למידה ,כמו דיסלקציה? מה הם דרכי הטיפול האפשריים? והיכן אפשר למצוא חומר על כך? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

התאור שעשית יכול להתאים לילד בעל לקות למידה, וליקויי שפה הינם הסימנים הראשונים השייכים לגיל הרך. ככל שלקוי הלמידה מתגלה מוקדם יותר, כך גם ניתן להתארב מוקדם ולצמצם את קשיי הלמידה או לפחות לתמוך ברכישת דרכי למידה. בחלק גדול של המקרים של ילדים עם ליקויי למידה רחבים (בכל תחומי הלמידה) ניראה שהיו להם לקויים, איחור אוסטיה מהנורמה באשר לרכישת שפה (הכולל התפתחות של אוצר מילים, יכולת להתבטא ברצף, זכרון ותפקודים שמיעתיים שונים, וכו') רק הגימגום לא קשור ישירות ללקויי למידה, לפעמים הוא מופיע ביחד עם לקויי שפה על רקע של קושי בהתארגנות (לעתים נראה ילד שלא מצליח לארגן את עצמו גם במרחב, במשחק,..) ניתן לקבל עוד מידע בפורומים של ליקויי למידה, בספרות הזאת ובאירגון של הורים לילדים עם ליקויי למידה. דרך הגב, דיסלקסיה הינה אחת מהתופעות של ליקויי למידה (קושי ברכישת הקריאה)

18/06/2001 | 06:28 | מאת: פרידה קורנברוט

שם האירגון: ניצן

18/06/2001 | 13:15 | מאת: תמר

תודה על המידע ומהירות התגובה!

18/06/2001 | 12:00 | מאת: דנית קמעו "קשר"

כאשר ילד אינו מבטא אותיות מסוימות, מתקשה בדיבור או מגמגם כדאי לבדוק בכמה מקומות, בעיקר כדיי לשלול קיומן של פגיעות או קשיים עתידיים. 1. בדיקת שמיעה - אצל רופא אזניים לילדים. 2. כדאי שהילד יעבור בדיקה התפתחותית (גם על ידי נוירולוג התפתחותי) דרך התפתחות הילד של קופת חולים. ההפניה ניתנת דרך רופא הילדים. 3.בדיקה של מצבו הרגשי - רצוי אצל פסיכולוג התפתחותי. לשלול גמגום בשל חוסר בטחון), 4. אבחון של מרפאה בדיבור לאחר שהתקבלו התשובות של בדיקת השמיעה. נכון שזה כרוך בריצות ועלות כספית (הממומנת ברובה על ידי קופת החולים), אבל ככל שילד צעיר יותר, כך יעיל יותר הטיפול הניתן לו. לגבי השאלה אם הילד מפתח דיסלקציה: אם אי ביטוי האותיות הוא בשל העדר מודעות פונולוגית (קושי בזיהוי הצלילים), עשוי הילד לכתוב כפי שהוא שומע. רק מרפאה בדיבור מיומנת תוכל לענות יותר על השאלה לאחר שראתה ואבחנה את הילד.

לתשומת לבכן: פניה למכון להתפתחות הילד חשובה להערכה של מצבו ההתפתחותית של הילד , לצערנו במרבית המכונים ישתור המתנה ארוך והתליך שלוקח משך רב עד להשלמתו. לעתים רצוי לפנות במקביל לאחבחון והתחלת טיפול ולא להמתין לסיום האיבחון אשר, הינו חשוב ללא ספק, אך ממושך למדי (לעתים לוקח מעל חצי שנה לסיום האיבחון, ובמהלך הזמן הזה הילד ממתין לתוצאות אשר בכל מיקרה יפנו אותו לטיפול, לרוב מחוץ למכון אשר הינו שרות איבחוני בעקר (תלוי באיזה קופה ובאיזה איזור מגורים) רצוי להתחיל טיפול ולא להמתין לאיבחון של צוות מורחב, אשר אינו מבוטל. הערותנוספות: ראשית המקצוע הינו הפרעות בתקשורת והעובדים הינם קלינאי תקשורת ולא מרפאים בדיבור. שנית, לא כל ילד עם הפרעת היגוי חייב לעבור מערך של איבחון התפתחותי, קלינאי התקשורת מיומניים באיחון ויכולים להמליץ לפנות לאיבחון מקיף, על פי הצורך!

18/06/2001 | 13:17 | מאת: תמר

תודה על המידע ומהירות התגובה

17/06/2001 | 00:13 | מאת: יעל

שלום. אני אם לילד בן 5 שנים, עם ליקוי עמוק בשמיעה, במעקב מיח"א ומשולב בגן רגיל. יש לנו בת נוספת, בת 14 חודש. נבדקה בלידה ובגיל מספר שבועות (ABRׂ) - תקין. התפתחות תקינה והרושם שלנו שהיא שומעת. היא מבינה יפה מאד מה שאומרים לה (עד רמה של "איפה הנעלים שלך?", "רוצה לאכול?" וכו') אבל מבחינת דיבור, היא מאד "מאחור". יש מספר שמות עצם שהיא אומרת - כמו "אבא" - לא ספציפי, "פרפר", "את זה", "האו"(כלב), "בי בי"(להתראות), "מא מא"(אוכל), אבל באופן כללי כשהיא רוצה תשומת לב היא צורחת או צועקת. לימדתי אותה לסמן "לשתות" בשפת סימנים והיא משתמשת בזה כשהיא רוצה בקבוק חלב. לאור העובדה שבננו הבכור החל לדבר מאוחר בגלל ליקוי השמיעה שלו (בגיל שנה וחצי), אנחנו לא בקיאים בנורמה. שנינו התחלנו לדבר לפני גיל שנה. הבן הבכור אינו מסמן בכלל. הוא אוראלי לחלוטין עם איחור שפתי של בערך שנה-שנה וחצי לפי מבחנים, אם כי נראה לנו שיתכן שזה אפילו יותר. האם אנחנו צריכים לדאוג, או שהילדה נמצאת בנורמה ? האם יש קשר בין גיל התחלת הדיבור של ההורים לגיל התחלת הדיבור בילדיהם ?

לקריאה נוספת והעמקה

את מתארת ילדה בתחום הנורמה. למה ללמד אותה סימנים ( כמו לשתיה?), היא תמצא את הדרך למילים מחוברות ושימושיות. תעודדי אותה, דברי אליה במשפטים קצרים וברורים ותעודדי כל נסיון להמליל את רצונה ולחקות מילים, ובעקר, אם יש לך שאלות ספציפיות תפני לקלינאי תקשורת לשם יעוץ והדרכה, על אף שלפי תאורך לא נראה בעיה, מילים בודדות בגיל 14 חודש הינו בתחום הנורמה. העקר שיש נסיון לתקשר המילים. באשר גיל שההרוים דיברו, אין מחקר אשר מצא קשר, אבל אני הרבה פעמים שומעת דווחים על תחילת הדיבור המאוחרת אצל הורים, שוב, לא נמצא קשר מבחינה מדעית!

17/06/2001 | 11:28 | מאת: דפנה

אחיין של בעלי התחיל לדבר בגיל שנתיים וחצי!!. לפני זה בקושי דיבר. אבל ראו עליו שהוא מבין הכל. ושיש לו אינטגלציה גבוהה. וידוע לי על עוד שניים שהתחילו לדבר מאוחר. בכל מקרה שווה לשלול כל פגיעה בשמיעה. בברכה , דפנה.

14/06/2001 | 08:19 | מאת: טלילה

בני מגמגם,ובעל קשיי שפה חמורים.{לא מוצא מילים} אביו בוחר לדבר איתו באנגלית,למרות שזו לא שפת-אם, השאלה: האם השפה השניה והכביכול שפה שרק האב והבן מדברים,יכולה לעקב או למנוע התפתחות השפה השימושית במקרה זה העיברית.

לקריאה נוספת והעמקה

את מתארת ילד עם קשיי שפה והתארגנות המתבטאים בקשיי שליפה ורצף הדיבור, חשיפה לשפה נוספת מהווה קושי נוסף ורצוי לשקול קושי זה בהתאם לגיל והתפתחות הילד וטבעיות של השפה אצל האבא והסיבות להכנסת שפה שניה. ילד שאיננו מציג קשיי שפה יכול להתמודד, לרוב ובלי קושי, עם שפה שניה, במידה ושומרים על עקביות ויציבות של אדם אחד- שפה אחת. כשהמטרה הינה לעזור לילד לתקשר, להביע את עצמו ולהכיר את העולם סביבו השאלה נעשת רלוונטית במיוחד. רצוי שתבינו את מהות הקושי של בינכם וההחלטה לגבי חשיפה ואופן החשיפה לשפה השני תעשה במשותף עם הקלינאי אשר יכול לעזור במתן מסגרת התיחסות התפתחותית וספציפית לבנכם, תקבעו פגישה עם המטפל בילד ותחליטו ביחד מה שיהיה טוב לו. במידה ותחליטו על שפה אחת תזכרו שאפשאר בשלב מאוחר יותר ללמד אותו שפה שניה, על בסיס של השפה הקיימת. בהצלחה!

13/06/2001 | 00:02 | מאת: לוקיטה

איני יודעת אם הנושא שאני רוצה לשאול עליו שייך אליכם אם לא אודה לכם אם תפנו אותו לכתובת הנכונה. קראתי את הכתבה על "יצירת תאי עצב חדשים - הזיכרות והלמידה" אני היום בת 60 מתקשה תמיד בלמידה ובזיכרון, כדי להבין ולדעת את מה שאני לומדת עלי להשקיע המון מאמץ ועקשנות. אני כל הזמן מנסה ללמוד משהו חדש והמאמץ לא הולך ונעשה יותר קל השאלה שלי האם ניתן לעשות משהו כדי לשפר את המצב בדרך קונוונציונלית משום שניסיתי בכל מיני דרכים אלטרנטיביות ולא עזר האם יש דרך ליצור תאי עצב חדשים? אני מאוד אוהבת לקרוא וללמוד, ומשתדלת לא להישבר אודה לכם בתקווה לוקיטה

14/06/2001 | 06:31 | מאת: פרידה קורנברוט

אני מברכת אותך על שאינך נשברת מול הקושי. ניתן ללמוד אסטרטגיות קוגניטיביות חדשות, זה נושא חדש בנושא של למידה ודרכי למידה ותוכלי לשאול בנושא זה פסיכולוגיים קוגניטיביים או חינוכיים. כמה שידוע היום, לאחר גיל 12, אי אפשר ליצור תאי מוח או עצב חדשים, אבל ניתן כן לשפר את הקשרים והפעילות שלהם, וכן לשפר את התפקוד הכללי או התחום מסויים. אל תתיאשי ותמשיכי להפעיל את הראש, זו הדרך הטובה לשמור על הקשרים התפקודיים. בהצלחה!

23/06/2001 | 01:54 | מאת: לוקיטה

שלום פרידה תודה לך על העידוד אכן איני מתייאשת אבל לא אכחש שלפעמים אני די מאוכזבת ביחוד כאשר אני לא מצליחה להבין מה רוצים ממני או ללמוד אנגלית לקרוא ולכתוב לדבר מעט איך שהוא אני מצליחה לתקשר באנגלית ושוב תודה לך אנסה להתעניין אם יש עדיין משהו לעשות בעניין אצל פסיכולוגים קוגנטיביים או חינוכיים כמו שהיצעת שוב תודה לוקיטה

12/06/2001 | 16:35 | מאת: שרון

שלום, יש לי ילד בן 4 וחצי עם בעיות היגוי של האותיות הבאות: האות "ר" האות "ש" האות "צ" הוא עבר איבחון אצל קלינאית תקשורת מטעם קופת החולים, שם נאמר לנו שעדיין מוקדם מדי לתקן לו את זה. האם זה נכון? הילדים בגן מתחילים לתקן אותו במילים כמו " רוצה, גפרור, שיניים," ואני מפחדת שזה יפגע בבטחון העצמי שלו. מה עושים?

14/06/2001 | 06:26 | מאת: פרידה קורנברוט

מכוון שהוא בן 4.5 הגיע הזמן לרשום אותו לטיפול, אנו נוהגים להמתין עד גיל 5 (לצלילים שציינת, כל הגה וגיל הרכישה שלו!) . במידה והילד מבחין בליקוי או דיבורו אינו מובן יש מקום להתערבות. כדאי לתכנן את תחילת הטיפול לשנת הלימודים הקרובה, וכך כולם יהיו מרוצים. הבצלחה!

12/06/2001 | 12:59 | מאת: ענבל

שלום רב. אני סובלת מאז הצבא מיבלות על מיתרי הקול, בצבא הופניתי לקורס אצל קלינאית תקשורת אשר מטרתו הייתה ללמד אותו להשתמש נכון במיתרי הקול. הקורס לא עזר לי כלל וגם לא לאף אחד מחברי הקבוצה שעשתה את הקורס. וכעת משהבעיה חזרה, הפנתה אותי רופאת א.א.ג שלי לקורס כזה שוב. האם ידוע לך על הצלחת קורס זה, והאם היית ממליצה לי לנקוט בדרך זו שוב? בתודה מראש ענבל

לקריאה נוספת והעמקה

הצלחה בטיפול תלויה במספר גורמים: טיפול בידי קלינאי מנוסה מוטיבציה לשינוי, תירגות ובסוף ייסום של השינוי ושיטת הפקת הקול. בטיפול קול "טוב" ישנו סיכוי מצויין למיבלות תעלמנה. במידה ויש צורך בהתערבות יותר תוקפנית ניתן להסיר את היבלות הניתוח, אבל, מכוון שהמקור להם הינו לרוב שימוש לא נכון של הקול ומכוון שהניתוח בעצמו גורם לא פעם להצטלקות היבלות נוטות לחזור, ולכן בכל מיקרה יש צורך בטיפול קול. אני ממליצה לך לחפש קלינאי בעל נסיון ולא לפנות לקלינאי באופן עקראי. ישנם "מרפאות קול" בהם האבחון ותיכנון הטיפול הינו במשותף בין הרופא לקלינאי, כמו בביה"ח בילינסון (מחלקה לק\שיקום הדיבור) . בהצלחה!

11/06/2001 | 22:25 | מאת: מירב

ערב טוב. אני בת 32 ויש לי ירידה בשמיעה עקב הצטברות נוזלים ודלקות חוזרות. אני אפרט לך את הבדיקה, srt 55-60 באוזן שמאל ו-55 באוזן ימין. disc 92 באוזן ימין ו 96 בשמאל db 85בימין ו 85 בשמאל . יש לציין שאני אסמטית עם אלרגיה קשה ועברתי 4 פעמים צינרור התופיות ובכל פעם שהכפתור נופל יש לי דלקת אוזניים+ גרון. בטימפנומטריה רואים שיש לי נוזלים. השאלה שלי היא , 1. איזו דרגת שמיעה זה? (יש לי מכשירי שמיעה ) 2. האם יכול להיות שהמצב יסתדר? יש לומר שיש לי פגיעה בעצב ובידית הפטיש. 3. גם עם מכשירי השמיעה עדיין אינני מבינה מה מדברים אתי כשיש רעש ותמיד אני שואלת מה? 4. מדוע זה כך? אין משהו שיעזור גם במקרה זה? נמאס לי שאפילו עם המכשירים אינני מבינה ושומעת מה מדברים עמי כשיש רעש. חוץ מזה אני לא יכולה לשמוע רעשים חזקים מדוע? תודה רבה, מקווה לתשובה מהירה וסליחה על אורך השאלות.

12/06/2001 | 06:51 | מאת: פרידה קורנברוט

זו ירידה בינונית עד חמורה, מסוג מעורב, לפי תאורך. יש לך אבחנה טובה בתנאי בדיקה, מה שאומר שכנירא השפגיעה בעצב השמיע לא חמורה. יכול להיות לכדאי לך להעזר במכשיר שמיעה אחר, אשר נותן עדיפות לצלילים מסויימים, כדי לתהני מההגברה וגם תתפקדי בתנאי רעש, בדקי שוב האם המכשיר שלך הינו הטוב ביותר בשבילך, תבדקי שההתאמה והבדיקה נעשת בידי קלינאי תקשורת ולא סוכן המכשירים (ישנם קלינאים אשר בעצמם הינם סוכנים, בידקי שאכן את מטופלת הידי איש מקצוע מנוסה. ישנם מכשירים אשר אין צורך בסגירת האוזן על ידי אוזניה, מסוג של הולכה גרמית bone conduction, האיתרון שלהם בכך שלא סוגרים את האוזן ויש פחות הסתבכות של האוזן התיכונה בנוסף לביכולת לשמור על האוורור שלה. יכול להיותץ שאולי רופא נוסף יכול להציע פתרון כירורגי, כדאי לך, בעצה אם הרופא שלך לשמוע דעה נוספת, אולי יש משהו חדש בתחום הרפואי. אוזן תיכונה והירידה בה ניתנים לפעמים לטיפול כירורגי. מה הסיבה לחזרה של הנוזלים האוזן, מה אם מערכת הנשימה העליונה והאף והלוע, כיצד הם מתפקדים? אלו שאלות שתוכלי להפנות לרופא אאג', להמשך בירור. בהצלחה!

13/06/2001 | 18:50 | מאת: דפנה

מירב שלום. יעוץ מקצועי אני לא יכולה לתת לך, אבל כאחת שגם כן לא שומעת טוב הייתי רוצה לתת לך טיפים "מסביב" : 1. ישנם אמצעי עזר בנוסף למכשיר שמיעה עצמו. טלפון מיוחד, פעמון מהבהב וכד', אם את מודעת לכל זאת - סליחה מראש. 2. לגבי הבנה בישיבות, הרצאות וכד'. יש אפשרות להזמין קלדנית שתמלל לך בזמן אמת את הנאמר ויהיה קל יותר להבין. אם את סטודנטית יש מכון לקידום החרש שמסייע לסטודנטים. וארגון "בקול" שמסייע לכבדי שמיעה. פרטים נוספים תוכלי למצוא באתר www.hearing.co.il כולל שאלות בפורומים הרלוונטים. שיהיה לך רק טוב דפנה.

13/06/2001 | 22:31 | מאת: מירב

לדפנה היקרה! תודה רבה שהסבת את תשומת לבי לכך. אז קודם כל אינני סטודנטית. כרגע אף איני עובדת. מהשאמרת לגבי האתר לחרשים, אני לא נקראת חרשת, פשוט אינני שומעת טוב אם, אפשר להגדיר זאת כך. אבל אני מקווה שבאתר יוכלו אכן לעזור לי. בכל אופן שובפעם תודה רבה ואני מקווה שאני אמצא את המכשיר הנכון. כל טוב, מירב. `

14/06/2001 | 13:46 | מאת: דפנה

מירב יקרה, אני תמיד שמחה לסייע ולו במעט. מובן לי היטב ההבדל בין כבדי שמיעה לחרשים. וארגון בקול קם לסייע לכבדי שמיעה בראש ובראשונה. האתר שציינתי נותן אינפורמציה כללית, ללא הבדל בסוג ליקוי השמיעה. יש חנות בשם "מהלב" שמוכר אבזירי עזר ללק"ש, וכן יש גם בסוכניות מכשירי השמיעה. תמיד טוב לעשות סקר ביצועים ומחירים לפני שקונים . סופ"ש נעים דפנה.

11/06/2001 | 18:29 | מאת: עוזי

יש כבר יותר מ 400 הודעות בפורום לאנשים שמגמגמים. את מוזמנת לקרוא. אני חושב שחשוב שקלינאי וקלינאיות תקשורת יקראו מה שאנחנו כותבים. אנחנו כאן: http://www.blabla4u.com/gimgum

12/06/2001 | 06:39 | מאת: פרידה קורנברוט

תודה וכל הכבוד ליוזמה! אידע את קלינאי התקשורת על הפורום שלך על גבי דף הקשר הנשלח לכלל הקליאנים בארץ. אני מזמינה אותך לשלוח פניה של לא יותר מ8 שוורת, ואשתדל לפרסמה, פניה שתסביר מה זה הפורום ולמה כדאי לידע את המטופלים שלנו על קיומו. תשלח פקס לאגודת ק"ת, מופנה אלי: 9217815-03.

12/06/2001 | 14:41 | מאת: עוזי

תודה פרידה. אני סומך על יכולת הניסוח שלך.

בעבר התייעצתי איתך בנוגע לבני, אולי את יכולה לתת לי עצה גם הפעם בנוגע לשאלה אקטואלית שעומדת בפני, בני בן 4, שקשה להבין אותו יש לו בעיות בהיגוי ותכנון השפה ושנה הבאה הוא יעבור כנראה לגן משולב, הוא בטיפול אצל קלינאית תקשורת ועוד הרבה עבודה לפננו, החופש הגדול מתקרב ובלית בררה רשמתי את הילד לקייטנה בגן, מאחר ומדובר באותם ילדים שמכירים אותו ושלמדו להתחבר איתו (וקיבלו הדרכה מגננת מיומנת להקשיב לו בסבלנות) למרות שדיבורו לא מובן, לא נראה לי שתהיה בעיה מיוחדת, אבל למחזור השני של הקייטנה מטבע הדברים שהרבה הורים לא רושמים את הילדים ולכן מערבבים את כל הילדים מכל הגנים ויוצרים בכל קבוצה 30 ילד עם שתי מדריכות, הדבר מעורר בי שאלות האם ילד עם קושי בדיבור יהיה מאושר עם חברים חדשים שרובם לא מכירים אותו מה גם שהקבוצה נשמעת לי גדולה מידי וכל הילדים בוודאי מדברים מצוין לעומתו. מה דעתך לאור ניסיונך בתחום זה?

לקריאה נוספת והעמקה

מרבית הילדים בגיל זה מודעים לעצמם יותר מאשר לאחרים, ולכן אני חושבת שבנך יוכל להסתדר עם הילדים האחרים. מנסיוני לא התעור קושי מיוחד בשילוב של ילד בקייטנה, מה גם שגם הילדים האחרים לא ממש מכירים זה את זה. בנוסף ולאורך החיים בנך יצטרך להתמודד עם מצבים וקשיים חדשים, ללא התיחסות לדיבורו, וההתמודדות בשנים הראשונות מלמדת אותו ומחזקת אותו בדרכו אל השילוב החברתי, ללא קשר לדיבורו. רצוי לחזק את הכוח הפנימי והאמון ביכולתו, תוך ידיע שהדיבר שלו אולי קשה, בלי לעשות זאת באופן שיפוטי, לדוגמה: "נכון, קשה לך להגיד את המילים, אין דבר, אתה ילד חמוד ובהחלט משתדל".... יכול להיות שישנם תחומים בהם הוא יותר "חזק" וניתן משמם לשאוב כוח וביטחון להתמודד אם קשים אחרים. באשר לילדים בגן, מרבית הסיכויים שיהיו שם עוד ילדים אם קשיים ויכולות שונות ובינך לא יהיה כל כך שונה מהאחרים. בהצלחה בהמשך הדרך!

תודה על תשובתך, עזרת לי בעצותיך!

10/06/2001 | 23:34 | מאת: גילי

כיצד ניתן להסביר את הצורך במגע (ליטוף) של נער עם תסמונת אספרגר?

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יודעת. עם התשובה חשובה כדאי לעיין בספרי פסיכיאטריה או לשאול בפורום אחר!

12/06/2001 | 04:31 | מאת: אני

שלום לך, אין לי תשובה מקצועית, אך מנסיוני, לעיתים אבחון "אספרגר", הוא שגוי.(!!) לילדים שסובלים מבעיה טקטילית, יש רתיעה ממגע. כשהרגישות הטקטילית פוחתת, אולי גובר הצורך במגע. אני יכולה לספר לך על מקרה "אספרגר" של ילדה שלא רצתה מגע, לא יצרה קשר עין והתפתחות השפה היתה קצת מאוחרת. האבחנה היתה שגויה!! הילדה אובחנה מחדש כלא אספרגר ולא כ PDD היא ילדה רגילה לחלוטין, מדברת, לומדת, חברותית, ורוצה מגע.

07/06/2001 | 22:21 | מאת: אבי

האם יש אגודה או פורום של סובלים מהפרעות קשב ( כמו שיש ל CFS למשל ) ואם כן כיצד ניתן ליצור קשר. הייתי רוצה להשוות רשמים ודרכי התמודדות עם *עמיתים* ותהיתי אם תוכלי לעזור תודה אבי

לצערי לא ידוע לי על פורום כזה. אולי תנסה לעשות חיפוש רגיל, ותראה מה תקבל.

06/06/2001 | 21:33 | מאת: גילה

רציתי לשאול שאלה לגבי ילד שבקרוב יתחיל טיפול אצל קלינאית תקשורת בשל גמגום, הוא בן 3 ו-9 חודשים. הגמגום די חמור וגם נמשך כשנה. שאלתי: איך בדיוק מטפלים בגיל כ"כ צעיר? מהי מטרת הטיפול- שהגמגום יעלם? האם ההורה נמצא בטיפול- אני מעוניינת אבל חוששת שנוכחותי תשפיע על הילד. שאלה אחרונה וחשובה- למה פסיכולוג הוא לא זה שמטפל בילד מגמגם, בהתחשב בעובדה שהגמגום גורם לבעיות חברתיות ורגשיות? האם קלינאי תקשורת מוסמך להתמודד עם בעיות רגשיות?

לקריאה נוספת והעמקה

את השאלות הספציפיות לגבי הטיפול בבנך תפני בבקשה לקלינאי שיטפל באו, מכוון שאז תקבלי תשובות אישיות מותאמות לילד שלך, ולא "תשובות מהספר" תקבלי גם הדרכה לגבי התנהגותיך ודרכים לסייע לבנך. לגבי הטיפול הפסיכולוגי, לעתים ולפי הצורך יש מקום לטיפול משולב עם מקצועות שונים, ושוב שותף לא מבוטל. לפעמים יש בעיה של התארגנות ומשתפים פעולה עם מרפא בעיסוק, לעתים יש צורך ביעוץ התנהגותו לילד או\ וגם למשפחה. יש תאוריות שונות לגבי גמגום ופסיכולוגיה וזה לפעמים כמו בין הביצע לתרנגולת! (מי מקדים ומי גורם למה?) קלינאי תקשורת, כמו כל בעל מקצוע אחר, יכול להתמודד עם בעיות הסתגלות הנובעות או נגרמות כתוצאה מגימגום וגם יודע את גבולותיו ומתי יש צורך בהפניה לגורם טיפולי נוסף או חלופי. בהצלחה!

05/06/2001 | 16:19 | מאת: אלן

אני סובל מהלם-קרב , אך אחד התופעות המגביר אצלי את החרדות הוא העובדה שאני מאבד במהירות את הריכוז וההקשבה .אינני מסוגל לקרוא פרק בספר בלי לחזור עליו חמש פעמים . אני הולך למכולת לקנות סוכר ופתאום אני מגיע לארון המלח . החוסר ריכוז הזה מפרק אותי . האם יש מה לעשות כדי לשפר את המצב. אלן

06/06/2001 | 07:18 | מאת: פרידה קורנברוט

כדאי להתיעץ בעניין הזה עם המטפלים בך. לעתים ניתן ללמוד אסטרטגיות לשיפור הריכוז וההקשבה, כמו בשיטה פויירשטיין או ברכישה של דרכי חשיבה, התארגנות ועבודה מבוקרים ומובנים. בהצלחה!

05/06/2001 | 09:43 | מאת: חגית

שלום. אני גננת. הייתי מעוניינת להתייעץ בקשר לילדה הנמצאת אצלי בגן, אשר לדעתי ההורים מתכחשים לבעיה הקיימת אצלה. אינני רוצה לפרט בפורום הזה, כדי למנוע אי נעימויות וחוסר אטיקה. כיצד אוכל ליצור קשר בדרך אחרת?

06/06/2001 | 07:15 | מאת: פרידה קורנברוט

"תקליקי" על המקום באו מופיע שמי(עם הצבע האדם), ויפתח חלון הכולל את מספר הטלפון שלי. תוכלי גם להתיעץ עם השרות הפסיכולוגי חינוכי של העיריה באו את עובדת, בדרך כלל יש שם קלינאי תקשורת המועסקים דרך שרותי החינוך ומורשים לעשות תצפית וליעץ לגננות במערכת החינוך.

04/06/2001 | 05:07 | מאת: נחמה

א. תבורכי על הפורום המוצלח, ולמיטב ידיעתי היחיד בארץ של קלינאית תקשורת. אני אישית נהנת ממנו כבר מס' חודשים. ולעניין- בתי בת ה6 עברה אבחון וטיפול של כמה חודשים עקב בעיות שטף. השיפור היה בהתחלה משמעותי, אך אח,כ המצב שב לקדמותו. קלינאית התקשורת שחשה בעיקר בשיפור המליצה על אתנחתא מהטיפול וקיבלנו את עצתה. האבחנה הייתה חוסר ארגון שפתי והעבודה הייתה על סיפורים ברצף, מעט נשימות והנחיות לתכנון לפני הדיבור. הילדה אינה חשה מגבלה בגלל חוסר השטף, וכמעט אינה מתייחסת אליו (פרט להערה אחת או שתיים בסגנון: אמא, את רוצה שאני אתקע? תקשיבי לי) היא מדברת בחופשיות עם אנשים, בגן ובבית, ילדים ומבוגרים. וכולנו מקשיבים לה בסבלנות. כרגע הילדה אינה מעוניינת בהמשך טיפול. אז תכל'ס: האם קריטי להמשיך לטפל כרגע או כפי שהתרשמתי מתשובתך לשואל אחר הנושא יכול לחכות עד גיל 7 לערך ואולי ישתפר מעצמו. תודה מראש

05/06/2001 | 07:15 | מאת: פרידה קורנברוט

תודה על התגובה שלך! לעניינינו, מרבית הילדים "מתגברים" על הקושי ובמידת הצורך יש לטפל בהם רק בעקבות מודעות ורצון הילד. במידה ולדעתך ההסתגלות והתפקוד החברתי הינם תקינים, אין צורך ולא כדאי לעורר את מודעותה לצורת דיבורה. יש להגן על זכותה להתקע ולדעת שהדיבור שללנו איננו מושלם ולעתים לתקיעות וחזרות יש תפקוד ועוזרים לנו לקבל שההיה לחשיבה והתארגנות בשפה. יש זמן להתערבות, לפי הצורך, ומי שמכיר את ביתך באופן אישי, קלינאי התקשורת תהיה איש המקצוע הספציפי שישיב לשאלותיך באשר לילדה שהיא מכירה. אל תלחצי וקבלי את צורת הדיבור שלה, תעודדי אותה לכל דבא שהיא עושה, תקשיבי לה "באמת" ואם את עסוקה ואינה מקשיבה, בקשי ממנה להמתין כדי שהיא תזכה אחר כך ח\לכל תשומת ליבך. בהצלחה!

06/06/2001 | 05:43 | מאת: נחמה

תודה על התשובה. זה מה שחשתי אינטואיטיבית, אבל הסבתא ההיסטרית כבר רצה לכמה פסיכולוגיות להתייעץ. אז ככה אני יכולה להמשיך לנהוג לפי תחושתי הבריאה כנראה.

03/06/2001 | 21:07 | מאת: עמליה

פרידה שלום רב, בתי בת שמונה וחצי חודשים ובעלת התפתחות תקינה. היא בררנית בכל הנוגע לאוכל ובשלבי גמילה אחרונים מהנקה. שמתי לב כי אין לה כל קושי לבלוע מזון מרוסק בעל מרקם אחיד, אולם היא נרתעת ממזון המכיל בתוכו "גושים" וכשאוכלת אוכל מוצק יותר היא נוטה "לאגור" את המזון בפיה ולא בולעת אותו! האם עלינו לפנות לבדיקה, ומה דעתך באופן כללי? תודה על תשובתך, עמליה.

05/06/2001 | 07:09 | מאת: פרידה קורנברוט

נשעה מתוך תאורך שביתך מתפתחת לפי הקצה שלה. לילדים קל יותר " להתמודד" עם אוכל בעל מרקם אחד, בשלב ראשון. תני לא אוכל שיאפשר לה לטעום מקרמים וטעמים שונים ו"תגלי? מה היא אוהבת. תני לה אוכל רך כדי שתלמד ללעוס 0כמו אפרסק מקוף ומישמיש ללא חרצן) גם עוגיות קשות לעידוד הלעיסה והתנועה של הלשון בפה. האכילה אותה ותני לה גם להאכיל את עצמה, כשהריכוז שלה סביב האוכל ולא עם טלויזיה או מסיכים אחרים. האוכל הינה חוויה מעניינת ורצוי לעודד את הסקרנות הטבעית והרצון להדמות למבודר.תתקדמי על פי הקצב שלה, ללא לחץ. בהצלחה!

03/06/2001 | 14:23 | מאת: רונית

הילד שלי בן 4, לפני כמה חודשים הוא עבר איבחון (פעם נוספת) בהתפתחות הילד של קופ"ח ונמצא אצלו איחור של כשנה בדיבור, קושי בשליפה, בתכנון המשפט, היגוי לא ברור ואוצר מילים חסר בעיקר במבעים. בבית אנחנו לפעמים מבינים אותו ולפעמים מנחשים, לפעמים הוא מתעצבן שאנחנו לא מבינים ואז אנחנו עושים את עצמנו מבינים. הוא התחיל טיפול אצל קלינאית תקשורת אולם לפתע הפסיק לשתף פעולה ולכן החלטנו על הפסקה זמנית. לפני שלושה חודשים פניתי לקלינאית אחרת. עם הזמן לאט לאט הוא התחיל לשתף איתה פעולה. כיצד אני אדע שהטיפול אומנם יעיל? כיצד את מציעה לי לעבוד עם הילד בבית? והאם כדאי לעבור לטיפול של פעמיים בשבוע? אני גם כן דואגת לילד כיצד הוא מתפקד בגן בפעולות הדורשות ביטוי עצמי(יש המלצה להעבירו לגן משולב). מהניסיון שלך מה קורה עם ילדים כאלו בגיל ביה"ס, האם יש מיקרים שהילד מצליח להתגבר על הבעיות . מתנצלת על השאלות הרבות , זה בגלל שהבעיה של הילד מעסיקה אותי ואין לי אינפורמציה בעיניין.

לקריאה נוספת והעמקה

האם פנית לקלינאית שע\מטפלת בבנך כדי שתשיב על יהם, לפחות באופן חלקי ואישי לגבי בנך? בעקרון הקלינאית צריכה לתת לך מידע והדרכה לטיפוח השפה בבית. כעת אני ממליצה לך לרכוש ספר שעוסק בפיתוח שפה, באופן מאד ספציפי. םפר זה מציג את שיטה הנן לפיתוח השפה אצל ילדים עם עיקוב התפתחותי, ספר הנן ניתן לרכישה דרך האגודה הישראלית של קלינאי התקשורת, תורגם ומופץ ללא רווח, כשרות לקהל. טל לקבלת פרטים ורכישה: 9217815-03. באשר לשילוב במערכת הלימודים רק מישמכיר את הילד יטכל להגיד לך, בעקרון הגן המשולב מאפשר לילד לקבל טיפול ספציפי לקשיים שלו, במשך כל שעות פעיולת בגן וגם עובדת איתם גננת מיוחדת שמכיאה יותר לעומק את צרכי הילד ועןבדת עם קבוצה קטנה של ילדים, עם עזרה, כך שהילד מקבל עזרה וחינוך על פי צרכיו. מאד מומלץ וכדאי לאפשר לידל, אשר זקוק לכך, לקבל ר\את החינוך האינטנסיבי והמיבנה, מוקדם ככל האפשר ולא להמתין לביה"ס, שם הדרישות והקשיים יכולים להיות גדולים. הגן המשולב אמור לענות על צרכין המיוחדים בגיל הצעיר, בו עדיין ניתן לקדמו לשפר את יכולת הלמידה וההצלחה בביה"ס. בהצלחה בהמשך הדרך!

05/06/2001 | 09:47 | מאת: רונית

תודה לך, מאוד עזרת.

03/06/2001 | 07:59 | מאת: אלונה מוסקוביץ

בני בן השנתיים ושמונה חודשים עדין אינו מדבר משפטים שלמים רק מילים , ניתן להבין מה הוא רוצה ,כגון: אוכל , שתיה או משחק , אך כאשר הוא פונה לילד אחר והוא אינו מבין אותו הוא כועס והיתחיל לאחרונה לנשוך או לתת מכה ,כאשר הוא ממש מתוסכל שלא מבינים מה הוא רוצה, פניתי לרופא המטפל והוא טוען שעדין מוקדם לשלוח אותו לקלינאית תקשורת אך המצב בגן לא מאפשר לחכות יותר כיוון שזה פוגע בילדים אחרים וההורים מיתלוננים וגם אנחנו כהורים לא יכולים לעמוד בצד ולראות אותו מתוסכל ועושה דברים רעים רק משום שאינו מדבר , עליי לציין שבכל שאר התחומים הוא מפותח ואין שום בעיה וכאשר פונים אליו הוא מבין הכל.

בהחלת ניתן לפנות לקלינאי תקשורת בגיל זה. בקשי שוב הפניה מהרופא כדי לתקבלי טיפול דרך הקופה. ניתן גם לפנות למכון להתפתחות הילד, באיזור מגוריך ולבקש לבדוק את בנך. ניתן גם להגיע לטיפול באופן פרטי, ללא הפנית רופא. בקשי מהרופא או תפני ישירות לרופא אאג' לבקשת בדיקת שמיעה , במקביל לפניה לקלינאי. הסבירי לרופא שלך שבגיל שנתיים על הילד להיות מסוגל לחבר לפחות שתי מילים יחד. תוכלי להעזר באחיות טיפת חלב, האם בנך עבר בדיקת תקשורת בשרתי אם וילד? אל תחכי, פני לאבחון וקבלי הדרכה אישית. בהצלחה!

31/05/2001 | 21:04 | מאת: יערה

יש לי מספר שאלות: SRT 40 בשתי האוזניים, 75 DB בשתי האזניים כמה אחוזי ירידה בשמיעה יש לי? האם הצבא מוריד פרופיל על בעיות שמיעה? האם הוא יכול לחייב להרכיב מכשירי שמיעה? כשהייתי קטנה הייתי אצל מטפלת בדיבור (קלינאית תקשורת כנראה) - הגייה של אותיות שורקות, אבל עכשיו (כ-10 שנים אחרי) יש לי בעיות אחרות בדיבור - מדברת חלש, לפעמים לא ברור. האם הרכבת מכשירים תעזור לטפל בבעיה? האם יש דרך אחרת? תודה מראש.

31/05/2001 | 23:41 | מאת: גילת

שלום יערה, כאחת שיש לה ליקוי שמיעה כבד, אוכל לתת לך מעט אינפורמציה וטיפים. הצבא מוריד פרופיל, ולעיתים אף נותן פרופיל 21 או 24 . שפרושו פטור מהצבא. במקרה ואת נחושה ללכת לצבא תמיד תוכלי להתנדב. (מה שאני עשיתי). ככל הידוע לי הצבא אינו מחייב להרכיב מכשירי שמיעה. מעבר לכך יש לי תחושה שקשה לך עם בעיית השמיעה והיא מפריעה לך בחיי היום-יום. דווקא אם תרכיבי מכשירי שמיעה יתכן שיהיה לך קל יותר להסתדר בחיי היום-יום. כיום ישנם מכשירים נסתרים (הכל תלוי ברמת אובדן השמיעה שלך. לפי הנתונים שציינת אני חושבת שיש לך ליקויי שמיעה בינוני שמכשיר בהחלט יכול לסייע לך, אבל אני לא איש מקצוע) יש אתר בשם www.hearing.org.il תוכלי למצוא שם אינפורמציה רבה על ארגונים שונים. ביחוד ארגון בקול למען כבדי שמיעה בישראל. וכן פורומים לק"ש בהם תוכלי לשאול שאלות למשל על הצבא ועוד. מקוה שעזרתי לך. בברכה

01/06/2001 | 06:48 | מאת: פרידה קורנברוט

יערה, מידע שמסרת לגבי השמיעה הינו לאמתאים והתוצאות שכמבת לאיתכנו. בכל מיקרה לגבי הצבא קבלת תשובה מגלית ויאן לי מה להוסיף. בעית הקול יכולה להיות קשורה ללקוי שמיעתי וגם לעמוד בפני עצמו בעקבות שימוש לא נכון בקול, יש לפנות תחילה לרופא אאג' לודא שאין שום בעיה אורגנית או נזק ואחרי זה לאבחון אצל קלינאי תקשורת המתמצא בטיפול קול, תןכלי לקבל הפניה מהרופא, בהמשך לבדיקתו. מאחר ובדיקת השמיע לא מתאימה, אני ממליצה לך לפנות חזרה למי שביצע את הבדיקה ולבקש לקבל הסבר מפורט על התוצאות והפרוש מבחינת התפקוד בחברה ובחיי היום-יום, דבר העשוי לסיע לך בנחיצות ותרומה של מכשיר שמיעה. בארץ יש מימון של מכשירי שמיעה לבעלי ירידה בשמיעה בינונית עד עמוקה לילדים עד גיל 18, דבר שחשו שתידעי. בהצלחה!

31/05/2001 | 08:41 | מאת: דלית

בני בן 3.4 נתקע לעיתים במשפטים וחוזר על המילה היינו לפני כן אצל קלינאית תקשורת במכבי שעבדה עימו על אותיות כמו ק' כ לא היינו מרוצים ניגשנו למשהי פרטית שאמרה שהגימגום נוצר מלחץ שרק נשחק עימו?? ונשוב עוד כמה חודשים וכמובן שייתכן כי 50% יישאר המצב... הילד מאוד חברותי אוהב לדבר לספר סיפורים מבלי שנבקש. מה עושים? למי לפנות?

חוסר שטף בדיבור, עד לכניסה לבית הספר ולעתים מעבר לזה, הינו חלק נורמלי ברכישת שפה ובהתארגנות להבעה מילולית. מאשפר לילד שהות "לענות" ו"לדבר" וגם לארגן את אשר רוצה להגיד. דומה לבחירת בגד מתוך ארון מלא לעומת ארון עם מספר מועט של פריטים, תופעה זו שכיחה יותר בין בנים מאשר בנות ובמרבית המקרים (75%) חולפת עם הגדילה וההבשלה הקוגניטיבית והשפתית. כעת כל משנותר עליך לעשות זה לאפשר לבנך את מרחב הזמן ולא ללחוץ עליו ולהאיר את תשומת לבו ובמידה והוא או מישהו אחר מדבר איתו על זה, תגידי משהו כמו ככה ילדים מדברים וניתן לו זמן לגדול (כמו בכל דבר אחר אשר הוא לומד לעשות!) באשר להיגוי ההגאים הספציפים ובמידה ודיבורו ברור, עדיין קצת מוקדם ויש ילדים הלומדים או רוכשים את ההגאים האלה בגיל 4-4.5 והם חכמים ונבונים. ניתן כמובן לפנות לקלינאי תקשורת וזכותך למצוא מישהו אשר רוכש את אמונך ולקבל יעוץ אישי מותאם לכם. תמצאי מישהו דרך קופ"ח א באופן פרטי דרך האגודה של קלינאי התקשורת 9217815-03, על פי איזור מגורך. בהצלחה!

30/05/2001 | 22:02 | מאת: שואלת

שאלתי בפורום זה כבר בעבר, חלפו מספר חודשים ורציתי שוב לשאול: ילדי בן 3 וחמישה חודשים. ילד נבון מאוד ומפותח בחומים מסוימים מעל לגילו (ציור, בניה, זכרון) אך בתחום הדיבור אינו מדבר כבני גילו- אוצר מילים מפותח ודיבור נכון (הגיה נכונה) אבל קושי לנהל שיחה, אינו עונה פעמים רבות לשאלות ומדבר שלא לעניין, טועה בגופים (קורא לעצמו בשמו או אומר "אתה" שלך" על עצמו) אי אפשר לשאול אותו על דברים שקרו או לדבר על נושאים יותר מופשטים- הוא מדבר רק על מה שצריך באותו רגע ועל מה שיש לו בדמיון. בנוסף, משחק כמעט רק לבד ואינו משתף במילים או במשחק ילדים נוספים (רק מבוגרים) אנחנו בטיפול של קלינאית תקשורת, אשר אינה מוטרדת כמוני מן הבעיה וחושבת שזה יסתדר. למעשה הדבר נמשך מאז ומתמיד וההתקדמות היא מזערית. האם אפשרי יש לו איזשהו לקוי בתקשורת (בסגנון PDD קל)- פשוט קראתי המון חומר בנושא ואני מוצאת קוים משותפים-? אשמח על תשובתך.

את מתארת ילד עם קשיי שימוש בשפה (פרגמטיקה, בשפה המקצועית שלנו)) בנוסף כניראה לקשיי תחביר (שומוש בשמות תואר, תואר השם וכו'). שתפי שוב את הקךינאי שמטפל בבנך ואם את עדיין לא מקבלת תשובה מספקת תפני לאבחון וקבלת דעה נוספת אצל קלינאי אחר, בדקי שהקלינאי המיעץ הינו בעל נסיון ורקע בשפה של ילדים. את כאם זכאית לקבל תשובות שיספקו אותך מבעל מקצוע מוסמך, עד שתרגישי שקיבלת מענה הולם. האם בנך אובחן במכון להתפתחות הילד? יכול להיות שרצוי לערוך לו אבחון רב מקצועי ולקבל אבחון כוללני ולא רק לגבי התקורת, השפה והדיבור. פרטים נוספים מעניינים כמו קולו והשימוש באנטונציה במהלך השיחה. ניתן לקבל מידע לגבי עובדים באופן פרטי, באיזור מגוריך, באגודת קלינאי תקשורת 9217815-03. בהצלחה!

30/05/2001 | 02:22 | מאת: שרון

שלום אני בן 27 וקרוב ל-7 שנים אני סובל מקול חלש- תמיד, ובמצבים מסוימים אף להעלמות הקול לגמרי. לאחר ביקורים חוזרים ונשנים אצל רופא אא"ג לא התגלתה אצלי שום בעיה פיזית במיתרי הקול ונשלחתי כל פעם מחדש לקלינאית תקשורת אך לשווא. כמה נקודות למחשבה: 1.העלמות הקול קוראת לעתים קרובות במצבים בהם עלי לדבר בפני קהל (אני סובל מפחד קהל). 2.אם אדבר הרבה ביום אחד כבר למחרת אקבל כאבי גרון (לעתים דלקת גרון ונזלת!!!!!)דבר שיכול להמשיך מספר ימים. 3.יש חשיבות לנושא השיחה- אני שם לב שכאשר אני רוצה לדבר על נושא רציני או אני רוצה להישמע רציני -באופן אוטומטי אני משנה את הקול והופך אותו לנמוך יותר- סמכותי יותר חשוב לציין שאין לי שליטה על זה וכמו שאמרתי זה אוטומטי לחלוטין. 4.קשה לתאר כמה בעיה זו מפריעה לי בחיים וכמה היא קובעת את מהלך חיי. אשמח לקבל תגובה מכל מי שחושב שהוא יכול לעזור בתודה

טיפול קול מצליח במידה והמטופל מסגל לעצמו את הרגלי הדיבור ה"חדשים" במידה ולא נמצא שום בעיה מבנית (אצל הרופא) יש להניח שהבעיה העקרית בתחום השימוש באברי הדיבור והקול. סיבות לשימוש לא נכון יכולות להיות 1. על רקע טכניקה לא מתאימה (לטיפול אצל קלינאי תקשורת בעל נסיון וקשר טוב איתך) 2. על רקע נפשי, נושאים או מצבים מסויימים מעלים את הקונפליקטים הפנימיים ובאים לביטוי בקשיי קול וכ"ו. 3. שילוב ביניהם - קושי בטכניקה וקושי בהפקת הקול גורם לרצון להמנע מדיבור והקונפליקט לא מגיע על פיתרונו. אני מציא לך לא לוותר ולהמשיך ולפנות לטיפול אצל קלינאי בעל הסיון וידע בקול, ישנם כאלה ודאי באיזור מגוריך. פנה לאגודת קלינאי תקשורת (9217815-03) לקבלת שמות של מטפלים בעלי נסיון ואל תוותר! בהצלחה!

28/05/2001 | 17:58 | מאת: רחל

בתי כמעט בת שנתיים ( ביולי ) והיא אינה מדברת כלל. למעט בכי או צחוק היא אינה מוציאה אף צליל מהפה לא מילמולים או בירבורים שמאד נפוצים בגיל זה. צריך לציין שהילדה מבינה הכל

29/05/2001 | 06:40 | מאת: פרידה קורנברוט

שאלתך מופיעה גם בהמשך לשאלה של חן, באותו עניין, חעייני שם!

28/05/2001 | 17:48 | מאת: דני

בני בן שנתיים וחצי וסובל מירידה בשמיעה . הוא מוגדר כירידה בינונית בשמיעה . ללא מכשירים הוא נמצא בחלק התחתון של הבננה. ובעזרת מכשירים הוא שומע בין 10 ל -20 דציבל בממוצע. שאלתי היא - האם הילד מסוגל לקלוט שפה נוספת בזמן הקרוב מאחר ואנו עוברים למדינה שונה עקב העבודה

29/05/2001 | 06:37 | מאת: פרידה קורנברוט

בנך ודאי בטיפול של קלינאי תקשורת, ואם לא , כדאי להשיב על שאלתך לאחר שמישהו מקצועי יתרשם מהשגיו בתחום השפה ובמידה והדיבור שלו מפותח. ברור ששפה נוספת מהווה קושי נוסף לבנך ואולי רצוי להתחיל כבר לחשוף אותו לשפה החדשה ולראות את תגובותיו. רצוי בכל מקרה, במידה וחושפים אותו לשפה נוספת שזה יעשה בעקביות, בעקרון של אדם אחד-שפה אחת, כדי לאפשר לו לצפות מראש על השפה המדוברת על ידי אותו אדם או, במידה וזה נעשה בתוך משחק, לדבר איתו על השפה החדשה וללמד אותו מילים, במקביל לעברית. ודאי ילדים חיידים להסתגל לצרכי העבודה והסביבה, ויש לעזור להם. אם ילדיך מפותח בכל מובן אחר אין למעשה שום בעיה ברכישת שפה נוספת, אבל כדאי להתיעץ ולהעזר בקליניאי תקשורת המכיר את בנך ובמידת היכולת אשר מכיר את השפה הנוספת. בהצלחה!

שלום לכולם האם הטיפול בביו פידבק עוזר לבעיות זיכרון קשב וריכוז ? אני חברה בקופת חולים כללית האם יש מימון לכך יש לי גם כללית מושלם

לקריאה נוספת והעמקה

למיטב ידעתי אין הטיפול הזה כלול בסל השרותים, אולי בביטוח המשלים, תחת הגדרה של רפוא בלתי קונבנציונלית. יש צורך בריכוז מסויים כדי להצליח בטיפול זה, וכמו במצבים אחרים יש צורך בפניה לאדם העוסק בתחום זה ובקבלת מידע והפעלת שיקול דעת לפני תחלתו של כל טיפול.

26/05/2001 | 08:08 | מאת: מרום

שלום רב אני בן כ-23 וברצוני לשאול מספר שאלות לגבי הפרעת קשב. הומלץ לי לבדוק אפשרות שאני סובל מהפרעה זו ואני מעוניין לדעת: מה ההבדל בין ADD ן-ADHD ? על מנת לעבור אבחון עליי לפנות לפסיכולוג המתמחה בהפרעת קשב אצל מבוגרים, לפסיכיאטר או לנוירולוג? (במקרה שלי הומלץ לי לבחון אפשרות של הפרעת קשב כיוון שבאבחונים הדידקטיים שעברתי התייחסו לסימפטומים ולא איתרו סיבה/מקור. היות והקשיים שבאים לידי ביטוי בתחום הלמידה בולטים אצלי גם בשאר תחומי החיים-כגון עמידה בלוח זמנים, ארגון, הגשמת מטרות שאני מעוניין להגשים וכו'- יש סבירות מסויימת לקיומה של הפרעת קשב) אשמח מאד לקבל המלצות על מוסדות, אירגונים ובעיקר מומחים העוסקים באבחון וטיפול מיקצועי ויעיל במבוגרים (כאלה שלא ימהרו לאבחן הפרעת קשב מתוך איזושהי אופנתיות ומאידך יהיו רגישים מאד לניואנסים-כנדרש ממאבחני הפרעה זו). בתודה מראש בני

לקריאה נוספת והעמקה

בני, הפרעת קשב כפי שאתה מתאר לא מתחילה בגילך, יכול להיות שיש לך מאפייני התנהגות המתאימים לתופעה זו, אשר מופיעה בעקר בגיל בית הספר ולאחרונה ידוע שניתנת לאבחנה גם בגיל המוקדם יותר. ADHD הינו מושג המתאר קובץ של התנהגות המאופיינות על ידי קושי בריכוז, אימפולסיביות וקשיי למידה מסויימים, עומד בשביל attention deficit and hyperactive behavior. בעבר נבדל מ ADD , כאילו לא כלל את ההיפראקטיביות (H), היום ייחדו את האבחנות ומדובר בסופו של דבר בתופעה המתארת התנהגות ולא מקור לבעיה. בעבר חשבו שמדובר על נזק מוחי מזהרי, השם הזה לא בשימוש היום מכוון שאי אפשר להוכיח את הנזק, על אף שהיום ניתן, בטכנולוגית הדמייה של המוח למצוא שוני בתפקוד..... (נושא זה עדיין לא בשימוש קליני, רק במחקר) במידה והינך מעוניין לעבור איבון אליך לפנות לפסיכולוג קליני ולשוחח איתו בעניין, כדי לדעת את אמדתו בנושא. מרבית הפסיכולוגים עובדים היום בשיתןף פעולה עם פסיכיאטרים והפסיכולוג יוכל למסור לך מידע מפורט באשר לאיבחון והתערבות, לפי הצורך. אתה תהיה צרכן נבון, תבחון את התשובה וחפש אצל עוד פסיכולוגים עד שתימצא אחד שלדעתך יענה על שאלותך. בהצלחה!

28/05/2001 | 04:26 | מאת: מרום

שלום רב ראשית פרידה תודה רבה על התגובה המהירה ברצוני לחדד שוב כי לא מהיום יש לי קשיי למידה ובטח שלא מהיום יש לי כל מני בעיות ביומיום הקשורות להתארגנות התמדה ושליטה על הסדר בחיי. למעשה אני בודק אפשרות של הפרעת קשב בגלל שעד כה לא נמצא הסבר ממצא למה שגורם לדפוס ההתנהגות שמאפיין אותי. ברור לי שהפרעת קשב מאובחנת בעיקר אצל ילדים אך אותם ילדים גם גדלים והופכים להיות מבוגרים עם הפרעת קשב- לכן אני מחפש מישהו שמתמחה באבחון הפרעות מסוג זה במבוגרים. כאשת מקצוע בתחום אודה לך אם תוכלי להמליץ לי על מכונים מסויימים או אפילו על מטפלים מסויימים.(אני גר בסביבות חדרה אך אנדוד לאן שאדרש...) שוב המון תודה מרום

23/05/2001 | 21:41 | מאת: חן

בתי בת ה-3 , עדיין לא מדברת בצורה שוטפת היא לא מבטאת את ההברה "ט" לדוגמא:טלב ולא כלב. המשפטים שלה נתקעים באמצע ואז היא אומרת" אמ.. אמ... "ומשחקת עם הלשון. היא גם אומרת משפטים שממש לא ברורים. יש לציין שהיא ילדה מאוד פיקחית בעלת אוצר מילים גדול ועשיר. היא הבכורה במשפחה (אחריה אחיה בן 2) . לפני כמה חודשים לקחתי אותה לרופאת התפתחות היא אמרה שאין מקום לדאגה והדבר יסתדר מאליו . אך המצב נמשך ולא משתנה, אלא להיפך , לפעמים אני מרגישה שהיא נסוגה בדיבורה. המפליא הוא שהדבר לא מפריע לה במעון היא בעלת ביטחון ומאוד חברותית. אני פשוט דואגת כי שנה הבאה היא תלך לגן רשות - שבו כולם מדברים שוטף,ואני מפחדת שהדיבור יפגע בה ובביטחון שלה. מה אפשר לעשות ע"מ לעזור לה? תודה .

לקריאה נוספת והעמקה
23/05/2001 | 21:55 | מאת: מאיה

איפה אפשר לקבל מידע על תסמונת אספרגר?

24/05/2001 | 06:51 | מאת: פרידה קורנברוט

חפשי בספרות של פסיכיאטריה של הילד, אולי פשוט תקלידי את השם בחיפוש של האיטרנט ותיראי מה יוצא. אם לא, פני לסיפריה.......

12/01/2002 | 09:13 | מאת: רוני

תמצאי מידע באתר "אפי" - תסמונת אספרגר- http://repertoire.ls.biu.ac.il/Asperger/amuta.doc כמו"כ באתר של אלו"ט-www.alut.org.il תרצי עזרה שאלות או עצות מוזמנת לפנות - [email protected]

אם הילדה מוכרת למכון להתפתחות הילד תוכלי לחזור ולפנות אליהם, לשם קבלת טיפול, לאחר שיעשו הערכה חוזרת של התפתחותה. תוכלי גם לפנות לרופא הילדים שלה, בקופ"ח ולבקש הפניה לקליניא תקשורת, וכך גם תקבלי טיפול בשבילה במחיר מסובסד או ללא תשלום. תוכלי גם לפנות באופן פרטי, לקלינאי באיזור המגורים שלך, שמות וכתובות תקבלי באגודה הישראלית של קלינאי התקשורת 9217815-03 פני בהקדם מכוון שבגיל זה רצוי שביתך תוכל לתקשר עם סביבת באופן עמצאי, אם דיבור שיהיה ברור ככל שניתן. בהצלחה!

28/05/2001 | 17:54 | מאת: רחל

בתי כמעט בת שנתיים ( ביולי ) ועדיין אינה מדברת כלל חוץ מבכי או צחוק, היא אינה מוציאה שום צליל מהפה. יש לציין שהילדה מבינה הכל.

20/05/2001 | 21:04 | מאת: מאיה

האם יש פורום ישראלי של קלינאיות תקשורת, שבו ניתן לדון בשאלות מקצועיות ואחרות? אם אין, אשמח לקבל הפניה לאתר מוצלח באנגלית.

מאיה, כמה שמחתי לקרוא את פניתך! אגודת קלינאי התקשורת עומדת להוציא אתר לאויר הוירואלי, הכל כמעת מוכן וזה עניין של כמה שבועות. האם את חברה באגודת קלינאי התקשורת? יש כמה קבוצות עבודה אשר נפגשות ונמצאות בקשר, בנושאים שונים. אשמח לשמוע ממך ישירות, תוכלי לפנות אלי דרך האגודה: 9217815-03. ואשמח לעתכן אותך על הנעשה. יש חנו גם עתון תלת חודשי עם חדשות ומידע לקלינאים, חבריה אגודה. ישנם אתרים בחול, הבולת מבינהם: www.asha.com להשתמע!

19/05/2001 | 13:57 | מאת: Sh

בעלי נוחר חזק מאד בשנתו כמו כן נשימתו נשמעת כנעצרת למספר שניות בזמן השינה הוא כבר הודיע לי שלא יהיה מוכן לניתוח כתוצאה מהנחירות הרמות אני מתעוררת רבות בלילה ועיפה בבקר לעיתים אנו פשוט ישנים בחדרים נפרדים. המצב בלתי נסבל ומאיים על זוגיותינו מה אפשר לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

פני בקשה לפורום אאג' לד"ר בנדט. האם הוא סובל מעודף משקל? בהצלחה!

17/05/2001 | 22:41 | מאת: עמרי

שלום אני בן 26 ויש לי ש' שורקת מאז ומתמיד. אני מיואש מזה. מה אני יכול לעשות כדי לשפר את זה?

18/05/2001 | 06:32 | מאת: פרידה קורנברוט

אתה יכול לפנות לטיפו של קלינאי תקשורת. בעבר טיפלץי באנשים בגילך, והתקדמותם הייתה יציבה ומתאימה. אינך מבוגר מדי, רק יכול להיות שהטיפול בגיל זה איננו כלול בסל השרותים ותעלץ לשלם עבורו מכסך. ניתן לפנות לשרותי קופ"ח בה הינך מבוטח או לקלחנאי באופן פרטי. יש רשימה באגות קלינאי התקשור9217815-03. בהצלחה!

16/05/2001 | 23:59 | מאת: נדין

שלום, אחי בן 17.5 ולפעמים הוא מגמגם , כשהוא רוצה להסביר משהוא מדבר מהר ומתרגש "נתקעת" לו המילה, הדבר מפריע לו מאוד, ולא פעם הוא מבקש שניקח או למקום שמטפלים בהפרעה זאת רציתי בבקשה לדעת איפה מטפלים בבעיה כזאת ואם לא מאוחר בגיל כזה, רצוי לציין כי לדעתנו הדבר פוגם בבטחונו העצמי ומונע ממנו "להתחיל" עם בנות כי הוא פוחד שהוא יגמגם מתוך התרגשות. אודה לתשובתכם.

לקבל טיפול על ידי קלינאי תקשורת, במסגרת קופ"ח או פרטית. פנה לשרותי הביטוח הרפואי בו הינכם מבוטחים וקבל הפניה מהרואפ המטפל, לשם כיסי ההוצאות הכספיות הכרוכות הטיפול, ואשר כלולים בסל השרותים. ישנו אתר של עזרה עצמית לאנשים המגמגמים www.ambi.co.il דיל 17 אינו מאוחר . במידה ואחיך מעוניין כעת בטיפול. בהצלחה!

16/05/2001 | 17:43 | מאת: אבא דואג - גמגום

אנחנו משפחה שגרה בחו"ל מזה כשנה בננו כיום בן 3 וחצי ועדיין אינו מדבר בצורה ברורה (דיבורו מלווה בג'יבריש וערבוב אנגלית ועברית) -הילד הולך לגן בו הגננת מדברת איתו בעברית ועם שאר הילדים באנגלית (מקריאה סיפורים בעברית וגם באנגלית) -בבית הילד מדבר איתנו עברית ועם העוזרת הפיליפינית באנגלית. כלומר הילד מתמודד עם שתי שפות!!! לפני כשבועיים החל "להתקע" בתחילת משפט כמו א-א-א-אבא או ל-ל-ל-ללכת לפעמים בזמן "התקיעה" נגמר לו האוויר או "טיקים" קטנים בפנים. לילד חברים זרים נוספים המדברים עמו באנגלית שוטפת, הוא מצידו מנסה לחקות בדיבור השוטף ע"י השלמת הדיבור באמצעות גי'בריש. (בדר"כ כלל אוהב להתחבר לילדים גדולים ממנו בהרבה גילאים 5-7) הילד שמח ופעיל ואינו מושפע מהשינוי בדיבורו, מאד סובלני (יושב בסבלנות ומרכיב פזלים) הוא מאוד מאד ערני לסביבה ומתייחס לכל רעש או ציפצוף ששומע (למשל מכונית משטרה שעוברת ברחוב) או שכן שדופק בפטיש בקומה עליונה. כל הפרעה כזו גורמת לו לצאת מקשב! מתוכננים להגיע ארצה בעוד כחודשיים (ביקור מתוכנן) ולראות קלינאי/אית תקשורת. השאלות הן: 1- האם לחכות עוד חודשיים עד לביקור או שיש לאבחן מיידית ולטפל בתופעה ע"מ להקטין את הנזק בעתיד? 2- האם להפסיק שפה אחת ,ואיזו? 3-בשלב זה ,מלבד לדבר לאט וברור יותר תוך סבלנות מקסימלית ואי שידור לחץ לילד עלינו לעשות פעולות נוספות? 4- האם יש טעם לטפל ע"י קלינאי תקשורת מקומי בשפה האנגלית? 5- עצות נוספות?! מודה מראש על הסבלנות והיחס

לקריאה נוספת והעמקה

הנטיה היום, בילדים קטנים הינה של "לחקות ולראות" גם במיקרים של גימגום קשה. בכל מיקרה, על פי תאורך בינך עדיין נמצא בשלב של התפתחות שפה וביסוסה ויש להניח ששני השפות מהוות מחשול מסויים אשר יכלו להקשות אליו, יחד עם זאת תאורך מתאים גם לילד אשר מתפתח בסביבה של שפה אחת לפחות, כך שעדיין קשה לקבוע שהקושי הינו בהמצאותו בסביבה של שתי שפות. חזרות על רצף הדיבור והרצון לחקות דיבור מהיר הם תופעה שכיחה בקרב ילדים בגיל 3-4 ובעקרון אינם סיבה לדאגה מרובה, אלה שלב בהתפתחות השפה. החזרות מאפרשות לו שהות להתארגנות ושליפת מילים, על כל מיקרה ומכוון שהינכם מודאגים רצוי שתפנו ליעוץ מקצועי אצל קלינאי תקשורת המצוי בנושא גימגום בגיל הרך ודו שפתיות. וזה יכול להיות כשתבקרו בארץ או במקום מגוריכם, היתרון בחו"ל הינו בהמצאותו של הקלינאי בסביבתכם, למתן יעוץ ומעקב שוטף. כרגע עליכם לתת לו זמן לחשוב ולהתארגן ולא להעמידו מול הקושי הספציפי, לפנות אליו באופן טבעי, לוודא שאוצר המילים מתפתח במקביל בשתי השפות ולא ללחוץ עליו על ידי תירגול או דרישה לחזור על מילים. אשמח להמשיך להשיב על שאלותיכם, ברגע זה תנו לילד תמיכה להתבטא כפי שהוא יכול, תפנו ליעוץ בשפה החזקה אצלו וההחלטה לגבי שפה צריכה להתאים לתוכניות שלהם, האם תחזרו לארץ בהקדם? או האם ניתן למצוא קלינאי דובר שתי השפות בחו"ל. נקודה זו איננה עקרונית. עדיף להמשיך ולדבר איתו בשפה יציבה ועקבית על ידי כל אדם, כלומר , כל אחד ידבר איתו בשפתו בלי לערבב את השפות. "אדם אחד- שפה אחת" בהצלחה.

12/05/2001 | 23:37 | מאת: עוזי

הפורום שאוכסן באתר בול אינו עובד כעת. הבנתי שיש בעיות עם השרת . אך בכל מקרה הוא היה איטי ומסורבל. הקמתי פורום חדש, מהיר ונוח בכתובת: http://www.blabla4u.com/gimgum כאשר יעלה הפורום הישן, אני מציע שנשתמש בו כגיבוי. מאוד צר לי על אי הנעימות. עוזי

13/05/2001 | 11:17 | מאת: עוזי

עדכון. הפורום הישן שבאתר בול משמש כעת כגיבוי למקרה של תקלה טכנית. הפורום החדש כבר פועל והוא נמצא ב: http://www.blabla4u.com/gimgum מעכשיו נוכל להיות תמיד בקשר, כי במקרה של תקלה טכנית, נוכל ללכת לפורום הגיבוי.

12/05/2001 | 21:27 | מאת: ש

במסגרת עבודתי יצא לי לקרוא סיכום אבחון דיבור שנערך לילד בן שנה וחצי שעדיין לא מדבר, וזה תיאור הבעיה: (ציינו כי לא שיתף פעולה באבחון) אומר שתיים-שלוש מילים, מתייחס להוראות אך לא בעקביות, ויש לו התפרצויות זעם כשלא מקבל מה שרוצה. קלינאית התקשורת המאבחנת המליצה על טיפול דחוף בדיבור. אני אם לילד בגיל זה, שגם משמיע מילים בודדות בלבד, ולעניות דעתי נראה לי שזה קצת מוקדם לקבל ילד לטיפול בגיל כזה- אולי הוא פשוט טיפה מאחר עם הדיבור, ומה עם הבשלה טבעית? הרי יש ילדים שמחילים לדבר רק בגיל שנתיים, ויהיו בסדר גמור אח"כ? אשמח מאוד על התייחסותך לכך.

12/05/2001 | 21:54 | מאת: פרידה קורנברוט

באופן כללי קלינאי המאבחן ילד בגיל זה מתיחס לגורמים רבים, בינהם: יכולת התקשורתית המילולית (רצון וקשב) עקביות בתגובות ונסיון להשיב במילים שינוי התקופה האחרונה כדי לודא שינה התקדמות והתהליך דינמי מצב הבריאותי הכללי, כולל השמיעה יכולת לתכנן פעילות והחשוב מכל, רצון לחיקוי יתכן ויש צורך לתת הדרכה להורים במסגרת מובנת יחד עם הילד ואז מוקד הטיפול יהיה באינטראקציה בין הילד למבוגר. אינני יודעת למה הקלינאי החליט לקפל בילד הזה, אני סומכת על כך שהפעילה את שיקול הדעת המקצועי וטובת הילד עמדה כנגד עיניה בהחלטה זו. אין להשוות בין ילדים פרטיים לילדים מטופלים, לפעמים מידה של אוביקטיביות או חוסר אוביקטיביות יכולה לפעול על שיקול הדעת שלנו, כאנשי מקצועה ו\או הורים. ודאי בנך מתפתח כראוי ולא נמצאה בטיפול כל שהוא! נושא ההבשלה הטבעית ודאי נלקח בחשבון על ידי הקלינאי הבודק.

12/05/2001 | 19:15 | מאת: ירדנה

בני בן 13.5מגיל 5 מגמגם לאחר איחור בדיבור,עד גיל 10 טופל ע"י כל מיני שיטות כולל ביו-פידבק אולם כלום לא עזר לציין נער חיובי מצטיין הלימודים מופנם נבון אולם בשנה האחרונה מדווח על קושי ביצירת קשר ראשוני בגלל בעיית שפה, הקושי במשפט הראשון. האם כיום קיימת איזו שיטה בדוקה לעזור לנער? תודה.

12/05/2001 | 21:47 | מאת: פרידה קורנברוט

אין "שיטה בדוקה אחת" ישנם רבות העומדות בקריטריונים של מחקר מדעי וההמלצות הניתנות בקשר לטיפול מבוססות בהם. אינני יודעת למי פנית בעבר ואם בנך מותרד ומתקשה לתפקד ודאי חשוב לסייע לו ככל שניתן. פני לקלינאי תקשורת אשר עדיין לא הייתם אצלו (כדי לקבל מבט רענן לבעיה ישנה) דרך קופ"ח או באופן פרטי, ודאי שהקלינאי בעל נסיון בתחום זה, תוכלי לשאול כל שאלה בעת יצירת הקשר הראשוני...... אגודת קלינאי התקשורת למציאת קלינאי העובד באופן פרטי באיזור מגוריך 9217815-03 בהצלחה!

11/05/2001 | 23:14 | מאת: מיכל

האם קיימים תת התמחות בתחום קלינאות התקשורת בנוגע לילדים (ברור שיש הבדל בין ילדים ומבוגרים, אך השאלה ספציפית לגבי ילדים)? האם יש קלינאיות המתמחות בתחום בעייתי של בעיות ארגון שפתי, ליקוי ברצף הדיבור, קושי בהבנת רעיונות מורכבים וכו'? המדובר בילד בן כמעט חמש. תודה

12/05/2001 | 21:42 | מאת: פרידה קורנברוט

אין מערכת פורמלית של התמחויות, מצד שני ומכוון שתחומי העיסוק שלנו רבים ישנם קלינאים אשר להם נסיון רב בתחומים מסויימים. באילו שהינך מתעניינת כדי להגיעה דרך שרותי מערכת החינוך, בהם ישנם קלינאים בעלי נסיון בעבודה עם ילדים צעירים. תפני דרך הגננת כדי לברר מהם השרותים הניתנים במערכת החינוך העירונית באיזור מגוריך. הינך זכאית גם לטיפול בילד דרך מערכת הבריאות, תשאלי את רופא הילדים בקופה בה הינך מבוטחת והוא ודאי ידע לאן להפנותיך לאבחון וקבלת הדרכה וטיפול, לפי הצורך. ישנם גם שלינאים העובדים באופן פרטי ורשומים באגודת קלינאי התקשורת, תוכלי לפנות אליהם בטל: 9217815-03 בהצלחה!

11/05/2001 | 16:40 | מאת: נסים

יש לי תאומים בני חמש וחצי. ולאחד מהם שאובחן כמי שעדיין לא בשל רגשית. יחסית לגילו יש התפרצויות זעם. נראה לי גם שחווה את תיסמונת ילד הסנדביץ' מה לעשות? נסים

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לפנות לקבלת יעוץ והדרכה למומחים להתנהגות הילד והדרכת הורים, ללא הדבקת תביות לפני שהתנהגותם תבחן באופן אוביקטיבי. ישנם מסגרות במערכת החינוך, הבריאות והקהילה בנושא זה

10/05/2001 | 20:48 | מאת: עוזי

מתפקד יפה. כבר יש מספר משתתפים קבועים. כמה נעים שאפשר להגשים רעיון. אני מצרף שוב את הכתובת: http://forums.bool.co.il/uzi2

לקריאה נוספת והעמקה

כל הכבוד, עוזי בהצלחה, מבטיחה לידע אנשים על פעולתיך ועל הפורום פרידה

31/05/2001 | 08:54 | מאת: דלית

מה הכתובת לפורום זה?

06/05/2001 | 08:30 | מאת: הילה

בוקר טוב בתי בת השנתיים וחצי ילדה מאוד מפותחת. היא מדברת שוטף ומאוד ברור ואפילו מנסחת משפטים שלמים בני 7-8 מילים בכל משפט. לאחרונה נתגלו הפרעות התנהגות אצלה. היא מאוד עקשנית, דעתנית ועושה פרובוקציות כגון - כשאינה מקבלת מה שהיא רוצה או מישהו או משהו מפריע לה היא מחפשת מקום פנוי על הרצפה, משתטחת וצורחת בקולי קולות. למרות כל הקושי שלי אני מצליחה להתמודד איתה היטב כשהיא מתנהגת כך ואינני נופלת בפח הבכי שלה. אני יודעת כי הוא מעושה ואני מתמודדת איתה. מנהלת המעון שבה בתי נמצאת - מגיל שישה חודשים - ביקשה שאפנה את הילדה לקלינאית תקשורת בגין התנהגות זו - שמתרחשת גם בין כתלי המעון. ואני שואלת למה ? מה הקשר בין התנהגותה של הילדה לבין קלינאית תקשורת? אודה לתשובתך, הילה

לקריאה נוספת והעמקה

על פי תאורך אין קשר בין התנהגותה וקשיי דיבור. תצטרכי לשאול את מנהלת המעון של סיבותיה להפניה זו, ולא לשכוח כי ילדים עוברים תקופות בהם הם בוחנים את כוחם מול הסביבה..........על כל המשתמע מכך.

05/05/2001 | 10:06 | מאת: ב.ע.

וכן... התמודדויות עם הבעיה כגון יחסים ביו בני זוג חרשים בינם לבין עצמם ולבין סביבתם. אולי גם מאמרים מדעיים

לקריאה נוספת והעמקה

זה איננו תחום התמחות של קלינאי תקשורת. הצעתי שתפנה לפורום פסיכולוגי או פסיכיאטרי אולי לספריה של נושאים בענייני נשואים ויעוץ

04/05/2001 | 17:37 | מאת: פטי

שלום רב: יש לי ילדה שבחודש הבא ימלאו לה שנתיים ועדיין לא מדברת, כשאנחנו מאוד מתעקשים איתה אז היא חוזרת על מילה או שתיים, אבא, מאמא, אך גם זה לא הכי ברור. היא מבינה אותנו טוב, ואפילו עושה פנטומימה של חיות(דג, אריה וכאלו שלא צריך לדבר ) לקחנו אותה לבדיקת שמיעה והיא שומעת טוב. יש לה קול כי היא צועקת ומשמיעה צלילים, אז למה היא אינה מדברת? מתי עלי להתחיל לדאוג? בתודה מראש

04/05/2001 | 19:05 | מאת: פרידה קורנברוט

אם הילדה מתקשרת תוכלי להיות יותר רגוע, יחד אם זאת יכול להיות שיש קשיים בשליטה על אברי הדיבור ובשימוש מכוון שלהם, רצוי שתפני לקלינאי תקשורת ותקבלי הדרכה ייחודית להכוונה לעידוד וקידומה של ביתך, יכול להיות שיהיה מספיק בשבילך לקבל הדרכה כיצד לעודד את ביתך לעשות שימוש בתקשורת מילולית. יש כמה הבטים שניתן לבדוק ולתת לך תשובה באשר לעיתוי לדאגה, לפי שאלתך את כבר דואגת ולכן רצוי שתפני ותקבלי הדרכה אישית ותדעי "מתי לדאוג", ואם בכלל יש מקום לדאגה. בגיל שנתיים מרבית הילדים מסוגלים להגיד מספר רב של מילים וגם לחבר שתי מילים יחד, על פי תאורך ביתך מאחרת ורצוי לבדוק כעת מה הרקע, במיוחד לאחר ששמיעתה נבדקה. בהצלחה!

13/05/2001 | 12:29 | מאת: איילת

אני מציעה לךלפנות למרכז להתפתחות הילד של קופת החולים על מנת לערוך איבחון מדוייק ואמין.

איילת, כוונותיך ודאי טובות, לצערינו ובמציאות של היופ התור לאיבחון בהתפתחות הילד הינו של מספר רב של חודשים, בדרך כלל מעל חצי שנה. לכן, רצוי, במקרה זה לאפשר לקלינאי תקשורת לחוות דעה ובמידת הצורך לתת לאיש מקצוע להפנות לאיבחון, טיפול הדרכה או צרוף שלהם, על פי הצורך הספציפי, ללא "ביזבוז" זמן.

04/05/2001 | 12:40 | מאת: עוזי

הפורום העברי הראשון לאנשים שמגמגמים נפתח כעת. הייתי באתר של אמבי ובדקתי, אין להם פורום. והואיל ויש צורך במקום שבו נוכל לשתף זה את זו און ליין, אתם ואתן מוזמנים ל: http://forums.bool.co.il/uzi2 עדיין לא כתוב שם כלום. מי יכתוב באנונימיות את ההודעה הראשונה?

לקריאה נוספת והעמקה

עוזי, אולי היה כדאי שתפנה לאמבי ותציעה להם לפתוח פורום בתוך האתר, וכך כל התמיכה של קבוצת עזרה עצמית תהיה מרוכזת במקום אחד? תוכל גם להיות פעיל בקבוצה?

04/05/2001 | 20:17 | מאת: עוזי

ביקר בפורום. הוא ישים באתר של אמבי קישור. http://forums.bool.co.il/uzi2

13/05/2001 | 20:22 | מאת: daniel

אני שמחה שנפתח פורום בנושא זה . יש לי שאלה לגבי מחסור בויטמין B12 וברזל לבין גמגום האם יש קשר ביניהם ?

03/05/2001 | 21:58 | מאת: דינה

מהי הסיבה שילד בגיל 3 עדיין מזיל רוק בכמיות רבות במשך כל היום.?

04/05/2001 | 06:55 | מאת: פרידה קורנברוט

לרוב זו תופעה הקשורה לחוסר סגירת הפה, יכול להיות על רקע של רפיון באיזור הפה או קושי בנשימה דרך האף וצורך לנשום דרך הפה ולהחזיקה פתוחה. יכול להיות בגלל תחושה ומודעות ירודה או קושי בקואורדינציה של תנועות הפה ומנגנון הבליעה. רצוי לבדוק את ההיגוי, אחיזת שרירי הגו וחגורת הכתפיים. המלצתי לפנות לקלינאי תקשורת מנוסה ומצוי בנושא זה, ולטפל בהתאם. במקביל לפנות לרופא אאג לביצוע בדיקת הנשימה דרך האף ובדיקת שמיעה, לפי הצורך. ניתן להשיג קלינאי תקשורת דרך קופ"ח, שרותי הרשות המקומית, מערכת החינוך או באופן פרטי דרך אגודת קלינאי התקשורת 9217815-03. בהצלחה!

02/05/2001 | 20:38 | מאת: עוזי

חסר לי קיומו של פורום ישראלי לאנשים שמגמגמים. יהיה נהדר אם נוכל לשתף זה את זו במה שעובר עלינו, במידע על שיטות טיפול , ובכלל - נרגיש פחות לבד. להקים פורום לא נראה לי עיניין מסובך במיוחד... מה דעתכם?

03/05/2001 | 07:04 | מאת: אלי

רעיון נהדר אשמח אם עוד אנשים יצטרפו לרעיון

03/05/2001 | 15:44 | מאת: עוזי

היי אלי, מה האי מייל שלך? אני חושב שכדאי שנעשה רשימת דואר אלקטרוני כדי שנוכל לשמור על קשר. אפשר ליצור איתי קשר ב: [email protected]

04/05/2001 | 06:44 | מאת: פרידה קורנברוט

לידיעת עוזי, אלי וכל המתעניין ישנו פורום כזה, וגם קבוצה לעזרה עצמית המנוהלת על ידי אנשים הסובלים מגימגום, ניתן ליצור איתם קשר דרך אתר הבית של האירגון: www.ambi.co.il בהצלחה!

04/05/2001 | 12:21 | מאת: עוזי

יש להם אתר, אבל לא קבוצת תמיכה באינטרנט.

02/05/2001 | 07:38 | מאת: שרון

ברצוני לדעת האם ישנם מחקרים וניסויים בעזרת הטכנולוגיה למציאת טיפול ממשי לבעיית הגמגום והיכן עומדים אותם מחקרים

לקריאה נוספת והעמקה

איני מבינה מה כוונתך ל"טיפול ממשי". ניתן לעיין באתר של האגודה לעזרה עצמית בגימגום www.ambi.ci.il בכל מיקרה ישנם גם תוכנות מחשב לעזרה בפעילות המוטורית של הדיבור. בכל מיקרה גימגום איננה תופעה אחד הניתנת לטיפול בצורה אחד, כמו כל תופעה אנושית אחרת, ישנם סוגים שונים ושיטןת טיפול שונות, האומנות שבטיפול הינה בהתאמה שביניהם

01/05/2001 | 16:36 | מאת: אבי

בפורום זה הוצג תחום הקינייסולוגיה לטיפול בבעיית הגמגום אבקש לדעת פרטים על שיטת טיפול זו והאם ישנם תופעות לוואי כלשהן ומהי מידת הצלחתה של שיטת טיפול זו והיכן בארץ ניתן לקבל טיפול שכזה תודה מראש

01/05/2001 | 20:17 | מאת: לוין אסתר-קינייסולוגית

פנה אלי לדואל

04/05/2001 | 06:49 | מאת: פרידה קורנברוט

טעות הידיך, בפורום זה לא הוצגה השיטה בזאת לטיפול בגימגום אלה שאסתר לוין אשר איננה קלינאית תקשורת מציע את השיטה הזאת, אשר כניראה ידוע לה, אך, זו איננה שיטת טיפול מקובלת על ידי קלינאי התקשורת. תהיה ביקורתי ותלמד דברים ושיטות חדשות עם קור טוב של ביקורת וחשיבה.

04/05/2001 | 09:32 | מאת: לוין אסתר-קינייסולוגית

מפנה לאתרים רבים העוסקים בקיניסיולוגיהhttp://www.betterlife4you.net/explain_kinesiology.html ה:http://www.dryang.co.il/ArticlesDic.asp?status=1&category=14http://www.healthk.co.uk/ טיפול יחודי שעוזר

06/05/2001 | 12:28 | מאת: אלי

אסתר , תפסיקי לעשות צחוק מבעיה רצינית כמו הגמגום ולהציע טיפולי שווא לבעיה כי את טוענת שהשיטה עובדת אז מדוע כל המגמגמים לא פונים אליה תפסיקי מטומטמת

06/05/2001 | 15:12 | מאת: לוין אסתר-קינסיולוגית

פחדן גדול וטפש שלא יודע דבר על קינסיולוגיה. מדוע אינך מזדהה?

30/04/2001 | 14:43 | מאת: חוה

שלום רב, בתי בת שלוש ושלושה חודשים ,היא משבשת מספר אותיות כמו:ר' ,ש',ס.למשל במקום לרדת היא אומרת ללדתאו סבא הופכת לשבא.פניתי בטלפון לק"ת והיא אמרה שעד גיל 4 אין מה לעשות ואסור לתקן את הילדה. האם זה כך ?תודה. ל

התשובה שקיבלת הינה נכונה באופן חלקי, רצוי לשמוע את הילדה ולהתרשם מהמובנות הכללית וממרכיבי שפה נוספים כדי לקבוע האם יש מקום להתערבות ישירה או מעקב והדרכה. במיקרים רבים יש תור המתנה לטיפול ויש יתרון בפניה מוקדמת למקום טיפול וכך, עד שיגיע התור לטיפול היא תהיה בגיל המתאים, על כל המשתמעה מכך. בכל מיקרה ומכוון שמדובר במספר הגאים, אני מאמינה שכדאי לתת לקשלינאי תקשורת לבחון את דיבורה ולקבל עצה אישית לגבי ביתך ולא תשובה כללית. תמיד חשוב להעצה המקצועית תהיה מבוססת על בדיקה והכרות עם הילדה ובכל מיקרה ישנם יתרונות רבים לקבלת הדרכה והכוונה ספציפית. בהצלחה!

28/04/2001 | 21:45 | מאת: הדר

שלום, אני סטודנטית לרפואה, במסגרת לימודי עלי להעמיק ידיעות בנושא "תסמונת רט". היכן אוכל להשיג חומר בנושא? במיוחד אני מחפשת אתרי אינטרנט. אודה לעזרתכם. הדר.

לקריאה נוספת והעמקה
29/04/2001 | 08:18 | מאת: שיר

התחלה טובה יכולה להיות ע"י הקלדת RETT SYNDROME במנוע החיפוש של yahooלמשל ( www.yahoo.com).

חפשי בכל אתר של תסמונות, ובאתרי ה- NIH. בארץ ישנם מחקרים רבים אשר מקורם בבית איזי שפירה, ברעננה, כדאי לך לטלפן לשם ולהתיעץ עם מחלקת המחקר שלהם, בהצלחה.

04/05/2001 | 06:46 | מאת: פרידה קורנברוט

להדר ושיר, ולכל המתעניין אתמוך נודע לי על יום עיון בנושא RET אשר יתקיים בביה"ח שיבא (תל השומר) ביום חמישי 10 במאי, יחד עם בית איזי שפירה, מרעננה..........