בעית תקשורת?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/05/2001 | 22:02 | מאת: שואלת

שאלתי בפורום זה כבר בעבר, חלפו מספר חודשים ורציתי שוב לשאול: ילדי בן 3 וחמישה חודשים. ילד נבון מאוד ומפותח בחומים מסוימים מעל לגילו (ציור, בניה, זכרון) אך בתחום הדיבור אינו מדבר כבני גילו- אוצר מילים מפותח ודיבור נכון (הגיה נכונה) אבל קושי לנהל שיחה, אינו עונה פעמים רבות לשאלות ומדבר שלא לעניין, טועה בגופים (קורא לעצמו בשמו או אומר "אתה" שלך" על עצמו) אי אפשר לשאול אותו על דברים שקרו או לדבר על נושאים יותר מופשטים- הוא מדבר רק על מה שצריך באותו רגע ועל מה שיש לו בדמיון. בנוסף, משחק כמעט רק לבד ואינו משתף במילים או במשחק ילדים נוספים (רק מבוגרים) אנחנו בטיפול של קלינאית תקשורת, אשר אינה מוטרדת כמוני מן הבעיה וחושבת שזה יסתדר. למעשה הדבר נמשך מאז ומתמיד וההתקדמות היא מזערית. האם אפשרי יש לו איזשהו לקוי בתקשורת (בסגנון PDD קל)- פשוט קראתי המון חומר בנושא ואני מוצאת קוים משותפים-? אשמח על תשובתך.

את מתארת ילד עם קשיי שימוש בשפה (פרגמטיקה, בשפה המקצועית שלנו)) בנוסף כניראה לקשיי תחביר (שומוש בשמות תואר, תואר השם וכו'). שתפי שוב את הקךינאי שמטפל בבנך ואם את עדיין לא מקבלת תשובה מספקת תפני לאבחון וקבלת דעה נוספת אצל קלינאי אחר, בדקי שהקלינאי המיעץ הינו בעל נסיון ורקע בשפה של ילדים. את כאם זכאית לקבל תשובות שיספקו אותך מבעל מקצוע מוסמך, עד שתרגישי שקיבלת מענה הולם. האם בנך אובחן במכון להתפתחות הילד? יכול להיות שרצוי לערוך לו אבחון רב מקצועי ולקבל אבחון כוללני ולא רק לגבי התקורת, השפה והדיבור. פרטים נוספים מעניינים כמו קולו והשימוש באנטונציה במהלך השיחה. ניתן לקבל מידע לגבי עובדים באופן פרטי, באיזור מגוריך, באגודת קלינאי תקשורת 9217815-03. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה