חוסר יכולת לתקשר כיוון שינו מדבר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/06/2001 | 07:59 | מאת: אלונה מוסקוביץ

בני בן השנתיים ושמונה חודשים עדין אינו מדבר משפטים שלמים רק מילים , ניתן להבין מה הוא רוצה ,כגון: אוכל , שתיה או משחק , אך כאשר הוא פונה לילד אחר והוא אינו מבין אותו הוא כועס והיתחיל לאחרונה לנשוך או לתת מכה ,כאשר הוא ממש מתוסכל שלא מבינים מה הוא רוצה, פניתי לרופא המטפל והוא טוען שעדין מוקדם לשלוח אותו לקלינאית תקשורת אך המצב בגן לא מאפשר לחכות יותר כיוון שזה פוגע בילדים אחרים וההורים מיתלוננים וגם אנחנו כהורים לא יכולים לעמוד בצד ולראות אותו מתוסכל ועושה דברים רעים רק משום שאינו מדבר , עליי לציין שבכל שאר התחומים הוא מפותח ואין שום בעיה וכאשר פונים אליו הוא מבין הכל.

בהחלת ניתן לפנות לקלינאי תקשורת בגיל זה. בקשי שוב הפניה מהרופא כדי לתקבלי טיפול דרך הקופה. ניתן גם לפנות למכון להתפתחות הילד, באיזור מגוריך ולבקש לבדוק את בנך. ניתן גם להגיע לטיפול באופן פרטי, ללא הפנית רופא. בקשי מהרופא או תפני ישירות לרופא אאג' לבקשת בדיקת שמיעה , במקביל לפניה לקלינאי. הסבירי לרופא שלך שבגיל שנתיים על הילד להיות מסוגל לחבר לפחות שתי מילים יחד. תוכלי להעזר באחיות טיפת חלב, האם בנך עבר בדיקת תקשורת בשרתי אם וילד? אל תחכי, פני לאבחון וקבלי הדרכה אישית. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה