ילד בן 4 וחצי עם בעיות היגוי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/06/2001 | 16:35 | מאת: שרון

שלום, יש לי ילד בן 4 וחצי עם בעיות היגוי של האותיות הבאות: האות "ר" האות "ש" האות "צ" הוא עבר איבחון אצל קלינאית תקשורת מטעם קופת החולים, שם נאמר לנו שעדיין מוקדם מדי לתקן לו את זה. האם זה נכון? הילדים בגן מתחילים לתקן אותו במילים כמו " רוצה, גפרור, שיניים," ואני מפחדת שזה יפגע בבטחון העצמי שלו. מה עושים?

14/06/2001 | 06:26 | מאת: פרידה קורנברוט

מכוון שהוא בן 4.5 הגיע הזמן לרשום אותו לטיפול, אנו נוהגים להמתין עד גיל 5 (לצלילים שציינת, כל הגה וגיל הרכישה שלו!) . במידה והילד מבחין בליקוי או דיבורו אינו מובן יש מקום להתערבות. כדאי לתכנן את תחילת הטיפול לשנת הלימודים הקרובה, וכך כולם יהיו מרוצים. הבצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה