יבלות על מיתרי הקול

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/06/2001 | 12:59 | מאת: ענבל

שלום רב. אני סובלת מאז הצבא מיבלות על מיתרי הקול, בצבא הופניתי לקורס אצל קלינאית תקשורת אשר מטרתו הייתה ללמד אותו להשתמש נכון במיתרי הקול. הקורס לא עזר לי כלל וגם לא לאף אחד מחברי הקבוצה שעשתה את הקורס. וכעת משהבעיה חזרה, הפנתה אותי רופאת א.א.ג שלי לקורס כזה שוב. האם ידוע לך על הצלחת קורס זה, והאם היית ממליצה לי לנקוט בדרך זו שוב? בתודה מראש ענבל

הצלחה בטיפול תלויה במספר גורמים: טיפול בידי קלינאי מנוסה מוטיבציה לשינוי, תירגות ובסוף ייסום של השינוי ושיטת הפקת הקול. בטיפול קול "טוב" ישנו סיכוי מצויין למיבלות תעלמנה. במידה ויש צורך בהתערבות יותר תוקפנית ניתן להסיר את היבלות הניתוח, אבל, מכוון שהמקור להם הינו לרוב שימוש לא נכון של הקול ומכוון שהניתוח בעצמו גורם לא פעם להצטלקות היבלות נוטות לחזור, ולכן בכל מיקרה יש צורך בטיפול קול. אני ממליצה לך לחפש קלינאי בעל נסיון ולא לפנות לקלינאי באופן עקראי. ישנם "מרפאות קול" בהם האבחון ותיכנון הטיפול הינו במשותף בין הרופא לקלינאי, כמו בביה"ח בילינסון (מחלקה לק\שיקום הדיבור) . בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה