העלמות קול

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/05/2001 | 02:22 | מאת: שרון

שלום אני בן 27 וקרוב ל-7 שנים אני סובל מקול חלש- תמיד, ובמצבים מסוימים אף להעלמות הקול לגמרי. לאחר ביקורים חוזרים ונשנים אצל רופא אא"ג לא התגלתה אצלי שום בעיה פיזית במיתרי הקול ונשלחתי כל פעם מחדש לקלינאית תקשורת אך לשווא. כמה נקודות למחשבה: 1.העלמות הקול קוראת לעתים קרובות במצבים בהם עלי לדבר בפני קהל (אני סובל מפחד קהל). 2.אם אדבר הרבה ביום אחד כבר למחרת אקבל כאבי גרון (לעתים דלקת גרון ונזלת!!!!!)דבר שיכול להמשיך מספר ימים. 3.יש חשיבות לנושא השיחה- אני שם לב שכאשר אני רוצה לדבר על נושא רציני או אני רוצה להישמע רציני -באופן אוטומטי אני משנה את הקול והופך אותו לנמוך יותר- סמכותי יותר חשוב לציין שאין לי שליטה על זה וכמו שאמרתי זה אוטומטי לחלוטין. 4.קשה לתאר כמה בעיה זו מפריעה לי בחיים וכמה היא קובעת את מהלך חיי. אשמח לקבל תגובה מכל מי שחושב שהוא יכול לעזור בתודה

טיפול קול מצליח במידה והמטופל מסגל לעצמו את הרגלי הדיבור ה"חדשים" במידה ולא נמצא שום בעיה מבנית (אצל הרופא) יש להניח שהבעיה העקרית בתחום השימוש באברי הדיבור והקול. סיבות לשימוש לא נכון יכולות להיות 1. על רקע טכניקה לא מתאימה (לטיפול אצל קלינאי תקשורת בעל נסיון וקשר טוב איתך) 2. על רקע נפשי, נושאים או מצבים מסויימים מעלים את הקונפליקטים הפנימיים ובאים לביטוי בקשיי קול וכ"ו. 3. שילוב ביניהם - קושי בטכניקה וקושי בהפקת הקול גורם לרצון להמנע מדיבור והקונפליקט לא מגיע על פיתרונו. אני מציא לך לא לוותר ולהמשיך ולפנות לטיפול אצל קלינאי בעל הסיון וידע בקול, ישנם כאלה ודאי באיזור מגוריך. פנה לאגודת קלינאי תקשורת (9217815-03) לקבלת שמות של מטפלים בעלי נסיון ואל תוותר! בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה