שאלה בבקשה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/05/2001 | 08:30 | מאת: הילה

בוקר טוב בתי בת השנתיים וחצי ילדה מאוד מפותחת. היא מדברת שוטף ומאוד ברור ואפילו מנסחת משפטים שלמים בני 7-8 מילים בכל משפט. לאחרונה נתגלו הפרעות התנהגות אצלה. היא מאוד עקשנית, דעתנית ועושה פרובוקציות כגון - כשאינה מקבלת מה שהיא רוצה או מישהו או משהו מפריע לה היא מחפשת מקום פנוי על הרצפה, משתטחת וצורחת בקולי קולות. למרות כל הקושי שלי אני מצליחה להתמודד איתה היטב כשהיא מתנהגת כך ואינני נופלת בפח הבכי שלה. אני יודעת כי הוא מעושה ואני מתמודדת איתה. מנהלת המעון שבה בתי נמצאת - מגיל שישה חודשים - ביקשה שאפנה את הילדה לקלינאית תקשורת בגין התנהגות זו - שמתרחשת גם בין כתלי המעון. ואני שואלת למה ? מה הקשר בין התנהגותה של הילדה לבין קלינאית תקשורת? אודה לתשובתך, הילה

על פי תאורך אין קשר בין התנהגותה וקשיי דיבור. תצטרכי לשאול את מנהלת המעון של סיבותיה להפניה זו, ולא לשכוח כי ילדים עוברים תקופות בהם הם בוחנים את כוחם מול הסביבה..........על כל המשתמע מכך.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה