ליקוי שמיעה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

31/05/2001 | 21:04 | מאת: יערה

יש לי מספר שאלות: SRT 40 בשתי האוזניים, 75 DB בשתי האזניים כמה אחוזי ירידה בשמיעה יש לי? האם הצבא מוריד פרופיל על בעיות שמיעה? האם הוא יכול לחייב להרכיב מכשירי שמיעה? כשהייתי קטנה הייתי אצל מטפלת בדיבור (קלינאית תקשורת כנראה) - הגייה של אותיות שורקות, אבל עכשיו (כ-10 שנים אחרי) יש לי בעיות אחרות בדיבור - מדברת חלש, לפעמים לא ברור. האם הרכבת מכשירים תעזור לטפל בבעיה? האם יש דרך אחרת? תודה מראש.

31/05/2001 | 23:41 | מאת: גילת

שלום יערה, כאחת שיש לה ליקוי שמיעה כבד, אוכל לתת לך מעט אינפורמציה וטיפים. הצבא מוריד פרופיל, ולעיתים אף נותן פרופיל 21 או 24 . שפרושו פטור מהצבא. במקרה ואת נחושה ללכת לצבא תמיד תוכלי להתנדב. (מה שאני עשיתי). ככל הידוע לי הצבא אינו מחייב להרכיב מכשירי שמיעה. מעבר לכך יש לי תחושה שקשה לך עם בעיית השמיעה והיא מפריעה לך בחיי היום-יום. דווקא אם תרכיבי מכשירי שמיעה יתכן שיהיה לך קל יותר להסתדר בחיי היום-יום. כיום ישנם מכשירים נסתרים (הכל תלוי ברמת אובדן השמיעה שלך. לפי הנתונים שציינת אני חושבת שיש לך ליקויי שמיעה בינוני שמכשיר בהחלט יכול לסייע לך, אבל אני לא איש מקצוע) יש אתר בשם www.hearing.org.il תוכלי למצוא שם אינפורמציה רבה על ארגונים שונים. ביחוד ארגון בקול למען כבדי שמיעה בישראל. וכן פורומים לק"ש בהם תוכלי לשאול שאלות למשל על הצבא ועוד. מקוה שעזרתי לך. בברכה

01/06/2001 | 06:48 | מאת: פרידה קורנברוט

יערה, מידע שמסרת לגבי השמיעה הינו לאמתאים והתוצאות שכמבת לאיתכנו. בכל מיקרה לגבי הצבא קבלת תשובה מגלית ויאן לי מה להוסיף. בעית הקול יכולה להיות קשורה ללקוי שמיעתי וגם לעמוד בפני עצמו בעקבות שימוש לא נכון בקול, יש לפנות תחילה לרופא אאג' לודא שאין שום בעיה אורגנית או נזק ואחרי זה לאבחון אצל קלינאי תקשורת המתמצא בטיפול קול, תןכלי לקבל הפניה מהרופא, בהמשך לבדיקתו. מאחר ובדיקת השמיע לא מתאימה, אני ממליצה לך לפנות חזרה למי שביצע את הבדיקה ולבקש לקבל הסבר מפורט על התוצאות והפרוש מבחינת התפקוד בחברה ובחיי היום-יום, דבר העשוי לסיע לך בנחיצות ותרומה של מכשיר שמיעה. בארץ יש מימון של מכשירי שמיעה לבעלי ירידה בשמיעה בינונית עד עמוקה לילדים עד גיל 18, דבר שחשו שתידעי. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה