טיפול דיבור בגיל שנה וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/05/2001 | 21:27 | מאת: ש

במסגרת עבודתי יצא לי לקרוא סיכום אבחון דיבור שנערך לילד בן שנה וחצי שעדיין לא מדבר, וזה תיאור הבעיה: (ציינו כי לא שיתף פעולה באבחון) אומר שתיים-שלוש מילים, מתייחס להוראות אך לא בעקביות, ויש לו התפרצויות זעם כשלא מקבל מה שרוצה. קלינאית התקשורת המאבחנת המליצה על טיפול דחוף בדיבור. אני אם לילד בגיל זה, שגם משמיע מילים בודדות בלבד, ולעניות דעתי נראה לי שזה קצת מוקדם לקבל ילד לטיפול בגיל כזה- אולי הוא פשוט טיפה מאחר עם הדיבור, ומה עם הבשלה טבעית? הרי יש ילדים שמחילים לדבר רק בגיל שנתיים, ויהיו בסדר גמור אח"כ? אשמח מאוד על התייחסותך לכך.

12/05/2001 | 21:54 | מאת: פרידה קורנברוט

באופן כללי קלינאי המאבחן ילד בגיל זה מתיחס לגורמים רבים, בינהם: יכולת התקשורתית המילולית (רצון וקשב) עקביות בתגובות ונסיון להשיב במילים שינוי התקופה האחרונה כדי לודא שינה התקדמות והתהליך דינמי מצב הבריאותי הכללי, כולל השמיעה יכולת לתכנן פעילות והחשוב מכל, רצון לחיקוי יתכן ויש צורך לתת הדרכה להורים במסגרת מובנת יחד עם הילד ואז מוקד הטיפול יהיה באינטראקציה בין הילד למבוגר. אינני יודעת למה הקלינאי החליט לקפל בילד הזה, אני סומכת על כך שהפעילה את שיקול הדעת המקצועי וטובת הילד עמדה כנגד עיניה בהחלטה זו. אין להשוות בין ילדים פרטיים לילדים מטופלים, לפעמים מידה של אוביקטיביות או חוסר אוביקטיביות יכולה לפעול על שיקול הדעת שלנו, כאנשי מקצועה ו\או הורים. ודאי בנך מתפתח כראוי ולא נמצאה בטיפול כל שהוא! נושא ההבשלה הטבעית ודאי נלקח בחשבון על ידי הקלינאי הבודק.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה