טיפול בגמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/06/2001 | 21:33 | מאת: גילה

רציתי לשאול שאלה לגבי ילד שבקרוב יתחיל טיפול אצל קלינאית תקשורת בשל גמגום, הוא בן 3 ו-9 חודשים. הגמגום די חמור וגם נמשך כשנה. שאלתי: איך בדיוק מטפלים בגיל כ"כ צעיר? מהי מטרת הטיפול- שהגמגום יעלם? האם ההורה נמצא בטיפול- אני מעוניינת אבל חוששת שנוכחותי תשפיע על הילד. שאלה אחרונה וחשובה- למה פסיכולוג הוא לא זה שמטפל בילד מגמגם, בהתחשב בעובדה שהגמגום גורם לבעיות חברתיות ורגשיות? האם קלינאי תקשורת מוסמך להתמודד עם בעיות רגשיות?

את השאלות הספציפיות לגבי הטיפול בבנך תפני בבקשה לקלינאי שיטפל באו, מכוון שאז תקבלי תשובות אישיות מותאמות לילד שלך, ולא "תשובות מהספר" תקבלי גם הדרכה לגבי התנהגותיך ודרכים לסייע לבנך. לגבי הטיפול הפסיכולוגי, לעתים ולפי הצורך יש מקום לטיפול משולב עם מקצועות שונים, ושוב שותף לא מבוטל. לפעמים יש בעיה של התארגנות ומשתפים פעולה עם מרפא בעיסוק, לעתים יש צורך ביעוץ התנהגותו לילד או\ וגם למשפחה. יש תאוריות שונות לגבי גמגום ופסיכולוגיה וזה לפעמים כמו בין הביצע לתרנגולת! (מי מקדים ומי גורם למה?) קלינאי תקשורת, כמו כל בעל מקצוע אחר, יכול להתמודד עם בעיות הסתגלות הנובעות או נגרמות כתוצאה מגימגום וגם יודע את גבולותיו ומתי יש צורך בהפניה לגורם טיפולי נוסף או חלופי. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה