ילד בן שלוש וחצי עם קשיי שפה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/06/2001 | 08:19 | מאת: טלילה

בני מגמגם,ובעל קשיי שפה חמורים.{לא מוצא מילים} אביו בוחר לדבר איתו באנגלית,למרות שזו לא שפת-אם, השאלה: האם השפה השניה והכביכול שפה שרק האב והבן מדברים,יכולה לעקב או למנוע התפתחות השפה השימושית במקרה זה העיברית.

את מתארת ילד עם קשיי שפה והתארגנות המתבטאים בקשיי שליפה ורצף הדיבור, חשיפה לשפה נוספת מהווה קושי נוסף ורצוי לשקול קושי זה בהתאם לגיל והתפתחות הילד וטבעיות של השפה אצל האבא והסיבות להכנסת שפה שניה. ילד שאיננו מציג קשיי שפה יכול להתמודד, לרוב ובלי קושי, עם שפה שניה, במידה ושומרים על עקביות ויציבות של אדם אחד- שפה אחת. כשהמטרה הינה לעזור לילד לתקשר, להביע את עצמו ולהכיר את העולם סביבו השאלה נעשת רלוונטית במיוחד. רצוי שתבינו את מהות הקושי של בינכם וההחלטה לגבי חשיפה ואופן החשיפה לשפה השני תעשה במשותף עם הקלינאי אשר יכול לעזור במתן מסגרת התיחסות התפתחותית וספציפית לבנכם, תקבעו פגישה עם המטפל בילד ותחליטו ביחד מה שיהיה טוב לו. במידה ותחליטו על שפה אחת תזכרו שאפשאר בשלב מאוחר יותר ללמד אותו שפה שניה, על בסיס של השפה הקיימת. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה