חשש לגימגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

31/05/2001 | 08:41 | מאת: דלית

בני בן 3.4 נתקע לעיתים במשפטים וחוזר על המילה היינו לפני כן אצל קלינאית תקשורת במכבי שעבדה עימו על אותיות כמו ק' כ לא היינו מרוצים ניגשנו למשהי פרטית שאמרה שהגימגום נוצר מלחץ שרק נשחק עימו?? ונשוב עוד כמה חודשים וכמובן שייתכן כי 50% יישאר המצב... הילד מאוד חברותי אוהב לדבר לספר סיפורים מבלי שנבקש. מה עושים? למי לפנות?

חוסר שטף בדיבור, עד לכניסה לבית הספר ולעתים מעבר לזה, הינו חלק נורמלי ברכישת שפה ובהתארגנות להבעה מילולית. מאשפר לילד שהות "לענות" ו"לדבר" וגם לארגן את אשר רוצה להגיד. דומה לבחירת בגד מתוך ארון מלא לעומת ארון עם מספר מועט של פריטים, תופעה זו שכיחה יותר בין בנים מאשר בנות ובמרבית המקרים (75%) חולפת עם הגדילה וההבשלה הקוגניטיבית והשפתית. כעת כל משנותר עליך לעשות זה לאפשר לבנך את מרחב הזמן ולא ללחוץ עליו ולהאיר את תשומת לבו ובמידה והוא או מישהו אחר מדבר איתו על זה, תגידי משהו כמו ככה ילדים מדברים וניתן לו זמן לגדול (כמו בכל דבר אחר אשר הוא לומד לעשות!) באשר להיגוי ההגאים הספציפים ובמידה ודיבורו ברור, עדיין קצת מוקדם ויש ילדים הלומדים או רוכשים את ההגאים האלה בגיל 4-4.5 והם חכמים ונבונים. ניתן כמובן לפנות לקלינאי תקשורת וזכותך למצוא מישהו אשר רוכש את אמונך ולקבל יעוץ אישי מותאם לכם. תמצאי מישהו דרך קופ"ח א באופן פרטי דרך האגודה של קלינאי התקשורת 9217815-03, על פי איזור מגורך. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה