עודף רוק

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/05/2001 | 21:58 | מאת: דינה

מהי הסיבה שילד בגיל 3 עדיין מזיל רוק בכמיות רבות במשך כל היום.?

04/05/2001 | 06:55 | מאת: פרידה קורנברוט

לרוב זו תופעה הקשורה לחוסר סגירת הפה, יכול להיות על רקע של רפיון באיזור הפה או קושי בנשימה דרך האף וצורך לנשום דרך הפה ולהחזיקה פתוחה. יכול להיות בגלל תחושה ומודעות ירודה או קושי בקואורדינציה של תנועות הפה ומנגנון הבליעה. רצוי לבדוק את ההיגוי, אחיזת שרירי הגו וחגורת הכתפיים. המלצתי לפנות לקלינאי תקשורת מנוסה ומצוי בנושא זה, ולטפל בהתאם. במקביל לפנות לרופא אאג לביצוע בדיקת הנשימה דרך האף ובדיקת שמיעה, לפי הצורך. ניתן להשיג קלינאי תקשורת דרך קופ"ח, שרותי הרשות המקומית, מערכת החינוך או באופן פרטי דרך אגודת קלינאי התקשורת 9217815-03. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה