הפרעות קשב אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/05/2001 | 08:08 | מאת: מרום

שלום רב אני בן כ-23 וברצוני לשאול מספר שאלות לגבי הפרעת קשב. הומלץ לי לבדוק אפשרות שאני סובל מהפרעה זו ואני מעוניין לדעת: מה ההבדל בין ADD ן-ADHD ? על מנת לעבור אבחון עליי לפנות לפסיכולוג המתמחה בהפרעת קשב אצל מבוגרים, לפסיכיאטר או לנוירולוג? (במקרה שלי הומלץ לי לבחון אפשרות של הפרעת קשב כיוון שבאבחונים הדידקטיים שעברתי התייחסו לסימפטומים ולא איתרו סיבה/מקור. היות והקשיים שבאים לידי ביטוי בתחום הלמידה בולטים אצלי גם בשאר תחומי החיים-כגון עמידה בלוח זמנים, ארגון, הגשמת מטרות שאני מעוניין להגשים וכו'- יש סבירות מסויימת לקיומה של הפרעת קשב) אשמח מאד לקבל המלצות על מוסדות, אירגונים ובעיקר מומחים העוסקים באבחון וטיפול מיקצועי ויעיל במבוגרים (כאלה שלא ימהרו לאבחן הפרעת קשב מתוך איזושהי אופנתיות ומאידך יהיו רגישים מאד לניואנסים-כנדרש ממאבחני הפרעה זו). בתודה מראש בני

בני, הפרעת קשב כפי שאתה מתאר לא מתחילה בגילך, יכול להיות שיש לך מאפייני התנהגות המתאימים לתופעה זו, אשר מופיעה בעקר בגיל בית הספר ולאחרונה ידוע שניתנת לאבחנה גם בגיל המוקדם יותר. ADHD הינו מושג המתאר קובץ של התנהגות המאופיינות על ידי קושי בריכוז, אימפולסיביות וקשיי למידה מסויימים, עומד בשביל attention deficit and hyperactive behavior. בעבר נבדל מ ADD , כאילו לא כלל את ההיפראקטיביות (H), היום ייחדו את האבחנות ומדובר בסופו של דבר בתופעה המתארת התנהגות ולא מקור לבעיה. בעבר חשבו שמדובר על נזק מוחי מזהרי, השם הזה לא בשימוש היום מכוון שאי אפשר להוכיח את הנזק, על אף שהיום ניתן, בטכנולוגית הדמייה של המוח למצוא שוני בתפקוד..... (נושא זה עדיין לא בשימוש קליני, רק במחקר) במידה והינך מעוניין לעבור איבון אליך לפנות לפסיכולוג קליני ולשוחח איתו בעניין, כדי לדעת את אמדתו בנושא. מרבית הפסיכולוגים עובדים היום בשיתןף פעולה עם פסיכיאטרים והפסיכולוג יוכל למסור לך מידע מפורט באשר לאיבחון והתערבות, לפי הצורך. אתה תהיה צרכן נבון, תבחון את התשובה וחפש אצל עוד פסיכולוגים עד שתימצא אחד שלדעתך יענה על שאלותך. בהצלחה!

28/05/2001 | 04:26 | מאת: מרום

שלום רב ראשית פרידה תודה רבה על התגובה המהירה ברצוני לחדד שוב כי לא מהיום יש לי קשיי למידה ובטח שלא מהיום יש לי כל מני בעיות ביומיום הקשורות להתארגנות התמדה ושליטה על הסדר בחיי. למעשה אני בודק אפשרות של הפרעת קשב בגלל שעד כה לא נמצא הסבר ממצא למה שגורם לדפוס ההתנהגות שמאפיין אותי. ברור לי שהפרעת קשב מאובחנת בעיקר אצל ילדים אך אותם ילדים גם גדלים והופכים להיות מבוגרים עם הפרעת קשב- לכן אני מחפש מישהו שמתמחה באבחון הפרעות מסוג זה במבוגרים. כאשת מקצוע בתחום אודה לך אם תוכלי להמליץ לי על מכונים מסויימים או אפילו על מטפלים מסויימים.(אני גר בסביבות חדרה אך אנדוד לאן שאדרש...) שוב המון תודה מרום

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה