גמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/05/2001 | 19:15 | מאת: ירדנה

בני בן 13.5מגיל 5 מגמגם לאחר איחור בדיבור,עד גיל 10 טופל ע"י כל מיני שיטות כולל ביו-פידבק אולם כלום לא עזר לציין נער חיובי מצטיין הלימודים מופנם נבון אולם בשנה האחרונה מדווח על קושי ביצירת קשר ראשוני בגלל בעיית שפה, הקושי במשפט הראשון. האם כיום קיימת איזו שיטה בדוקה לעזור לנער? תודה.

12/05/2001 | 21:47 | מאת: פרידה קורנברוט

אין "שיטה בדוקה אחת" ישנם רבות העומדות בקריטריונים של מחקר מדעי וההמלצות הניתנות בקשר לטיפול מבוססות בהם. אינני יודעת למי פנית בעבר ואם בנך מותרד ומתקשה לתפקד ודאי חשוב לסייע לו ככל שניתן. פני לקלינאי תקשורת אשר עדיין לא הייתם אצלו (כדי לקבל מבט רענן לבעיה ישנה) דרך קופ"ח או באופן פרטי, ודאי שהקלינאי בעל נסיון בתחום זה, תוכלי לשאול כל שאלה בעת יצירת הקשר הראשוני...... אגודת קלינאי התקשורת למציאת קלינאי העובד באופן פרטי באיזור מגוריך 9217815-03 בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה