ירידה בשמיעה.

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/06/2001 | 22:25 | מאת: מירב

ערב טוב. אני בת 32 ויש לי ירידה בשמיעה עקב הצטברות נוזלים ודלקות חוזרות. אני אפרט לך את הבדיקה, srt 55-60 באוזן שמאל ו-55 באוזן ימין. disc 92 באוזן ימין ו 96 בשמאל db 85בימין ו 85 בשמאל . יש לציין שאני אסמטית עם אלרגיה קשה ועברתי 4 פעמים צינרור התופיות ובכל פעם שהכפתור נופל יש לי דלקת אוזניים+ גרון. בטימפנומטריה רואים שיש לי נוזלים. השאלה שלי היא , 1. איזו דרגת שמיעה זה? (יש לי מכשירי שמיעה ) 2. האם יכול להיות שהמצב יסתדר? יש לומר שיש לי פגיעה בעצב ובידית הפטיש. 3. גם עם מכשירי השמיעה עדיין אינני מבינה מה מדברים אתי כשיש רעש ותמיד אני שואלת מה? 4. מדוע זה כך? אין משהו שיעזור גם במקרה זה? נמאס לי שאפילו עם המכשירים אינני מבינה ושומעת מה מדברים עמי כשיש רעש. חוץ מזה אני לא יכולה לשמוע רעשים חזקים מדוע? תודה רבה, מקווה לתשובה מהירה וסליחה על אורך השאלות.

12/06/2001 | 06:51 | מאת: פרידה קורנברוט

זו ירידה בינונית עד חמורה, מסוג מעורב, לפי תאורך. יש לך אבחנה טובה בתנאי בדיקה, מה שאומר שכנירא השפגיעה בעצב השמיע לא חמורה. יכול להיות לכדאי לך להעזר במכשיר שמיעה אחר, אשר נותן עדיפות לצלילים מסויימים, כדי לתהני מההגברה וגם תתפקדי בתנאי רעש, בדקי שוב האם המכשיר שלך הינו הטוב ביותר בשבילך, תבדקי שההתאמה והבדיקה נעשת בידי קלינאי תקשורת ולא סוכן המכשירים (ישנם קלינאים אשר בעצמם הינם סוכנים, בידקי שאכן את מטופלת הידי איש מקצוע מנוסה. ישנם מכשירים אשר אין צורך בסגירת האוזן על ידי אוזניה, מסוג של הולכה גרמית bone conduction, האיתרון שלהם בכך שלא סוגרים את האוזן ויש פחות הסתבכות של האוזן התיכונה בנוסף לביכולת לשמור על האוורור שלה. יכול להיותץ שאולי רופא נוסף יכול להציע פתרון כירורגי, כדאי לך, בעצה אם הרופא שלך לשמוע דעה נוספת, אולי יש משהו חדש בתחום הרפואי. אוזן תיכונה והירידה בה ניתנים לפעמים לטיפול כירורגי. מה הסיבה לחזרה של הנוזלים האוזן, מה אם מערכת הנשימה העליונה והאף והלוע, כיצד הם מתפקדים? אלו שאלות שתוכלי להפנות לרופא אאג', להמשך בירור. בהצלחה!

13/06/2001 | 18:50 | מאת: דפנה

מירב שלום. יעוץ מקצועי אני לא יכולה לתת לך, אבל כאחת שגם כן לא שומעת טוב הייתי רוצה לתת לך טיפים "מסביב" : 1. ישנם אמצעי עזר בנוסף למכשיר שמיעה עצמו. טלפון מיוחד, פעמון מהבהב וכד', אם את מודעת לכל זאת - סליחה מראש. 2. לגבי הבנה בישיבות, הרצאות וכד'. יש אפשרות להזמין קלדנית שתמלל לך בזמן אמת את הנאמר ויהיה קל יותר להבין. אם את סטודנטית יש מכון לקידום החרש שמסייע לסטודנטים. וארגון "בקול" שמסייע לכבדי שמיעה. פרטים נוספים תוכלי למצוא באתר www.hearing.co.il כולל שאלות בפורומים הרלוונטים. שיהיה לך רק טוב דפנה.

13/06/2001 | 22:31 | מאת: מירב

לדפנה היקרה! תודה רבה שהסבת את תשומת לבי לכך. אז קודם כל אינני סטודנטית. כרגע אף איני עובדת. מהשאמרת לגבי האתר לחרשים, אני לא נקראת חרשת, פשוט אינני שומעת טוב אם, אפשר להגדיר זאת כך. אבל אני מקווה שבאתר יוכלו אכן לעזור לי. בכל אופן שובפעם תודה רבה ואני מקווה שאני אמצא את המכשיר הנכון. כל טוב, מירב. `

14/06/2001 | 13:46 | מאת: דפנה

מירב יקרה, אני תמיד שמחה לסייע ולו במעט. מובן לי היטב ההבדל בין כבדי שמיעה לחרשים. וארגון בקול קם לסייע לכבדי שמיעה בראש ובראשונה. האתר שציינתי נותן אינפורמציה כללית, ללא הבדל בסוג ליקוי השמיעה. יש חנות בשם "מהלב" שמוכר אבזירי עזר ללק"ש, וכן יש גם בסוכניות מכשירי השמיעה. תמיד טוב לעשות סקר ביצועים ומחירים לפני שקונים . סופ"ש נעים דפנה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה