תסמונת אספרגר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/06/2001 | 23:34 | מאת: גילי

כיצד ניתן להסביר את הצורך במגע (ליטוף) של נער עם תסמונת אספרגר?

אינני יודעת. עם התשובה חשובה כדאי לעיין בספרי פסיכיאטריה או לשאול בפורום אחר!

12/06/2001 | 04:31 | מאת: אני

שלום לך, אין לי תשובה מקצועית, אך מנסיוני, לעיתים אבחון "אספרגר", הוא שגוי.(!!) לילדים שסובלים מבעיה טקטילית, יש רתיעה ממגע. כשהרגישות הטקטילית פוחתת, אולי גובר הצורך במגע. אני יכולה לספר לך על מקרה "אספרגר" של ילדה שלא רצתה מגע, לא יצרה קשר עין והתפתחות השפה היתה קצת מאוחרת. האבחנה היתה שגויה!! הילדה אובחנה מחדש כלא אספרגר ולא כ PDD היא ילדה רגילה לחלוטין, מדברת, לומדת, חברותית, ורוצה מגע.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה