דיבור משובש

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/04/2001 | 14:43 | מאת: חוה

שלום רב, בתי בת שלוש ושלושה חודשים ,היא משבשת מספר אותיות כמו:ר' ,ש',ס.למשל במקום לרדת היא אומרת ללדתאו סבא הופכת לשבא.פניתי בטלפון לק"ת והיא אמרה שעד גיל 4 אין מה לעשות ואסור לתקן את הילדה. האם זה כך ?תודה. ל

התשובה שקיבלת הינה נכונה באופן חלקי, רצוי לשמוע את הילדה ולהתרשם מהמובנות הכללית וממרכיבי שפה נוספים כדי לקבוע האם יש מקום להתערבות ישירה או מעקב והדרכה. במיקרים רבים יש תור המתנה לטיפול ויש יתרון בפניה מוקדמת למקום טיפול וכך, עד שיגיע התור לטיפול היא תהיה בגיל המתאים, על כל המשתמעה מכך. בכל מיקרה ומכוון שמדובר במספר הגאים, אני מאמינה שכדאי לתת לקשלינאי תקשורת לבחון את דיבורה ולקבל עצה אישית לגבי ביתך ולא תשובה כללית. תמיד חשוב להעצה המקצועית תהיה מבוססת על בדיקה והכרות עם הילדה ובכל מיקרה ישנם יתרונות רבים לקבלת הדרכה והכוונה ספציפית. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה