התמחויות בתחום קלינאות התקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/05/2001 | 23:14 | מאת: מיכל

האם קיימים תת התמחות בתחום קלינאות התקשורת בנוגע לילדים (ברור שיש הבדל בין ילדים ומבוגרים, אך השאלה ספציפית לגבי ילדים)? האם יש קלינאיות המתמחות בתחום בעייתי של בעיות ארגון שפתי, ליקוי ברצף הדיבור, קושי בהבנת רעיונות מורכבים וכו'? המדובר בילד בן כמעט חמש. תודה

12/05/2001 | 21:42 | מאת: פרידה קורנברוט

אין מערכת פורמלית של התמחויות, מצד שני ומכוון שתחומי העיסוק שלנו רבים ישנם קלינאים אשר להם נסיון רב בתחומים מסויימים. באילו שהינך מתעניינת כדי להגיעה דרך שרותי מערכת החינוך, בהם ישנם קלינאים בעלי נסיון בעבודה עם ילדים צעירים. תפני דרך הגננת כדי לברר מהם השרותים הניתנים במערכת החינוך העירונית באיזור מגוריך. הינך זכאית גם לטיפול בילד דרך מערכת הבריאות, תשאלי את רופא הילדים בקופה בה הינך מבוטחת והוא ודאי ידע לאן להפנותיך לאבחון וקבלת הדרכה וטיפול, לפי הצורך. ישנם גם שלינאים העובדים באופן פרטי ורשומים באגודת קלינאי התקשורת, תוכלי לפנות אליהם בטל: 9217815-03 בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה