ילד בן 4, שקשה להבין אותו ורישום לקייטנה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/06/2001 | 11:47 | מאת: רונית

בעבר התייעצתי איתך בנוגע לבני, אולי את יכולה לתת לי עצה גם הפעם בנוגע לשאלה אקטואלית שעומדת בפני, בני בן 4, שקשה להבין אותו יש לו בעיות בהיגוי ותכנון השפה ושנה הבאה הוא יעבור כנראה לגן משולב, הוא בטיפול אצל קלינאית תקשורת ועוד הרבה עבודה לפננו, החופש הגדול מתקרב ובלית בררה רשמתי את הילד לקייטנה בגן, מאחר ומדובר באותם ילדים שמכירים אותו ושלמדו להתחבר איתו (וקיבלו הדרכה מגננת מיומנת להקשיב לו בסבלנות) למרות שדיבורו לא מובן, לא נראה לי שתהיה בעיה מיוחדת, אבל למחזור השני של הקייטנה מטבע הדברים שהרבה הורים לא רושמים את הילדים ולכן מערבבים את כל הילדים מכל הגנים ויוצרים בכל קבוצה 30 ילד עם שתי מדריכות, הדבר מעורר בי שאלות האם ילד עם קושי בדיבור יהיה מאושר עם חברים חדשים שרובם לא מכירים אותו מה גם שהקבוצה נשמעת לי גדולה מידי וכל הילדים בוודאי מדברים מצוין לעומתו. מה דעתך לאור ניסיונך בתחום זה?

מרבית הילדים בגיל זה מודעים לעצמם יותר מאשר לאחרים, ולכן אני חושבת שבנך יוכל להסתדר עם הילדים האחרים. מנסיוני לא התעור קושי מיוחד בשילוב של ילד בקייטנה, מה גם שגם הילדים האחרים לא ממש מכירים זה את זה. בנוסף ולאורך החיים בנך יצטרך להתמודד עם מצבים וקשיים חדשים, ללא התיחסות לדיבורו, וההתמודדות בשנים הראשונות מלמדת אותו ומחזקת אותו בדרכו אל השילוב החברתי, ללא קשר לדיבורו. רצוי לחזק את הכוח הפנימי והאמון ביכולתו, תוך ידיע שהדיבר שלו אולי קשה, בלי לעשות זאת באופן שיפוטי, לדוגמה: "נכון, קשה לך להגיד את המילים, אין דבר, אתה ילד חמוד ובהחלט משתדל".... יכול להיות שישנם תחומים בהם הוא יותר "חזק" וניתן משמם לשאוב כוח וביטחון להתמודד אם קשים אחרים. באשר לילדים בגן, מרבית הסיכויים שיהיו שם עוד ילדים אם קשיים ויכולות שונות ובינך לא יהיה כל כך שונה מהאחרים. בהצלחה בהמשך הדרך!

13/06/2001 | 14:30 | מאת: רונית

תודה על תשובתך, עזרת לי בעצותיך!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה